Tăriceanu: Vom prevedea 6% din PIB pentru educaţie, în 2008

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, la deschiderea noului an şcolar, că Executivul va aloca educaţiei, în 2008, fonduri bugetare echivalente a 6% din produsul intern brut, pentru continuarea programului de investiţii în infrastructura sistemului şi "valorizarea" corpului profesoral.

1 afișare
Imaginea articolului Tăriceanu: Vom prevedea 6% din PIB pentru educaţie, în 2008

Tăriceanu: Vom prevedea 6% din PIB pentru educaţie, în 2008

El a participat la deschiderea noului an de învăţământ la Şcoala 1, cu clasele I-VIII, din localitatea Mogoşoaia (judeţul Ilfov), unde a susţinut un discurs în faţa profesorilor, elevilor şi părinţilor.

"Pentru anul 2008, vom prevedea nu mai puţin de 6% din PIB, record absolut pentru România nu numai postdecembristă, dar şi dinainte de decembrie 1989. Vom realiza cea mai mare alocare pentru învăţământ care va permite continuarea programului de investiţii la nivel preuniversitar şi universitar, cât şi o valorizare a corpului profesoral", a spus Tăriceanu, în discurs.

El a arătat că Executivul a alocat permanent, în ultimii trei ani, fonduri importante pentru educaţie şi că atât corpul profesoral, cât şi comunitatea locală au un rol important în cheltuirea eficientă a banilor.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici