Tăriceanu: Votul deputaţilor pentru salariile profesorilor, un superpopulism nesustenabil

Votul Camerei Deputaţilor pentru creşterea cu 50 la sută a salariilor personalului din învăţământ reflectă o atitudine de "superpopulism" înainte de alegeri şi o măsură care nu este sustenabilă în lipsa fondurilor necesare pentru susţinerea acestei majorări, a afirmat, miercuri, premierul Tăriceanu, susţinând că această creştere nu a fost dorită de cadrele didactice.

60 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Votul deputaţilor pentru salariile profesorilor, un superpopulism nesustenabil

Tăriceanu: Votul deputaţilor pentru salariile profesorilor reprezintă un superpopulism nesustenabil

Şeful Guvernului, prezent la ceremonia de deschidere a anului universitar 2008-2009 organizată de Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, a răspuns astfel unei întrebări a presei privind votul deputaţilor pentru creşterea salariilor în învăţământ.

"Am stat de vorbă cu câţiva foşti colegi ai mei şi i-am întrebat ce părere au. Mi-au spus aşa: primul lucru, creşterea nu a fost dorită de cadrele didactice. Doi: orice om raţional, şi aici sunt oameni cu educaţie care înţeleg mecanismele economice, orice om cu cap îşi dă seama că o astfel de creştere a salariilor nu este sustenabilă", a spus Tăriceanu.

El a arătat că majorările salariale trebuie corelate cu nivelul creşterii economice şi a caracterizat votul deputaţilor ca fiind unul populist.

"Este o atitudine a Parlamentului de un superpopulism cum nu am mai văzut demult, se apropie alegerile. Eu privesc de la distanţă cu multă rezervă aceste decizii şi acest entuziam. I-aş întreba pe parlamentari dacă au stat mult şi s-au gândit când au luat această decizie. Parlamentul trebuia să se fi gândit la fondurile necesare", a adăugat premierul.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, în unanimitate, Ordonanţa 15/2008 cu amendamentele PSD privind creşterea cu 50 la sută a salariilor personalului din învăţământ.

Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, prezent în plen, a votat şi el în favoarea creşterii salariilor profesorilor.

Votul s-a desfăşurat în prezenţa reprezentanţilor sindicatelor din învăţământ, aflaţi în lojile sălii de plen.

Camera este for decizional în privinţa acestui act normativ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici