Tarife de cazare pentru studenţi mai mici cu până la 10%, în căminele Universităţii „Transilvania“

Studenţii, care vor fi cazaţi în cele 13 cămine ale Universităţii „Transuilvania“ Braşov, vor plăti cu aproximativ 5-10% mai puţin pentru cazare, reducerea fiind valabilă atât pentru cei de la locurile bugetate, cât şi pentru cei de la locurile cu taxă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

160 afișări
Imaginea articolului Tarife de cazare pentru studenţi mai mici cu până la 10%, în căminele Universităţii „Transilvania“

Tarife de cazare pentru studenţi mai mici cu până la 10%, în căminele Universităţii „Transilvania“

Prorectorul Universităţii „Transilvania“, Daniel Munteanu, a anunţat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că începând cu anul universitar 2016-2017, Consiliul de Administraţie al Universităţii a decis micşorarea tarifelor de cazare în toate cele 13 cămine, atât pentru studenţii la buget, cât şi pentru cei la taxă. Astfel, tarifele vor scădea cu 5-10%, în funcţie de cămin şi dotările acestuia.

„Dacă până acum, un student la buget plătea pe lună 185 de lei, în căminul 1, de exemplu, începând din luna octombrie a acestui an va plăti 170 de lei. De reducerea tarifului beneficiază şi studenţii cu taxă. În anul universitar 2015-2016, pentru aceştia, tariful a fost de 300 de lei pe lună, pentru căminul 1, de exemplu. În acest an universitar, studenţii la taxă vor plăti 290 de lei pe lună“, a declarat Munteanu.

Pentru căminele cu un grad de confort mai ridicat - C10, C16, tarifele sunt puţin mai mari: 195 de lei pe lună pentru studenţii bugetaţi şi 310 lei pe lună pentru studenţii cu taxă. Însă şi aici tarifele vor scădea la 180, respectiv 300 de lei pe lună.

Această reducere a tarifelor se datorează scăderii cheltuielilor la utilităţi deoarece investiţiile majore realizate în anii precedenţi în echipamente şi instalaţii au dus la costuri mai mici de funcţionare.

„Datorită acestor reduceri de tarife, un student la buget va economisi într-un an peste 100 de lei, în timp ce un student la taxă va face o economie de aproximativ 70 de lei pe an“, a mai spus rectorul universităţii braşovene.

De asemenea, studenţii Universităţii „Transilvania“ din Braşov vor beneficia de dotări noi şi reamenajări moderne, după o serie de investiţii care s-au ridicat la 1.610.812 de lei, fără TVA. Pentru reparaţii şi alte investiţii în cantine au fost alocaţi 90.321 de lei, fără TVA.

În toate cele 13 cămine s-au derulat, în această vară, lucrări de igienizare, reparaţii şi reabilitări. Unele lucrări sunt încă în derulare şi urmează să se finalizeze până la finalul acestui an.

Universitatea „Transilvania“ din Braşov are 13 cămine dispuse în două complexe studenţeşti, iar capacitatea totală de cazare este de peste 4.200 de locuri, pentru studenţi din ţară şi din străinătate. Camerele au câte două, trei sau patru paturi. În fiecare complex studenţesc există şi o cantină, dar şi săli de lectură sau spaţii de petrecere a timpului liber.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici