Tarifele pentru intervenţii chirurgicale, mai mici în spitalele private decât la stat. Cum comentaţi?

Tarifele plătite de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) pentru acelaşi tip de intervenţie chirurgicală este mai mic în privat decât la stat, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, directorul instituţiei, Dorin Ionescu.

7649 afișări
Imaginea articolului Tarifele pentru intervenţii chirurgicale, mai mici în spitalele private decât la stat. Cum comentaţi?

Tarifele pentru intervenţii chirurgicale, mai mici în spitalele private decât la stat (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Potrivit directorului, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate are contract cu 50 de furnizori privaţi din 20 de judeţe şi municipiul Bucureşti. Tarifele decontate pentru serviciile furnizate de unităţile sanitare private reprezintă cam două treimi din sumele decontate celor de stat.

De exemplu, tariful mediu decontat de CNAS pentru un pacient operat este de 1.100 lei la clinica privată şi 1.400 de lei la spitalul public.

Astfel, într-o clinică privată care are contract cu casa de asigurări de sănătate, CNAS decontează o intervenţie de hernie inghinală şi, respectiv una de apendice cu câte 2.500 de lei, o operaţie de colecist 4.840 lei şi de chist ovarian 2.850 lei. Pacientul achită cazarea 750 lei pe zi., iar la pediatrie 510.

O altă clinică percepe pentru spitalizare continuă 2.300 lei, tarif pe caz pentru afecţiuni chirurgicale, 1.900 lei tarif pe caz pentru afecţiuni medicale, 1.800 lei tarif pe caz pentru afecţiuni obstetricale.

Aceeaşi clinică oferă servicii pentru spitalizare pe zi de 300 lei pe caz pentru afecţiuni non-chirurgicale, 380 lei pe caz pentru afecţiuni chirurgicale şi 350 lei tarif pe caz pentru afecţiuni genito-mamare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici