Taxa la podul Cernavodă, eliminată la sfârşit de săptămână până la 31 august

Încasarea tarifelor de trecere pentru utilizarea podului peste Dunăre de la Feteşti - Cernavodă este sistată şi în această vară, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, începând de vineri, 4 iulie.

684 afișări
Imaginea articolului Taxa la podul Cernavodă, eliminată la sfârşit de săptămână până la 31 august

Taxa la podul Cernavodă, eliminată la sfârşit de săptămână până la 31 august (Imagine: Liviu Iancu/Mediafax Foto)

Sistarea plăţii taxei a fost aprobată printr-un ordin al lui Alexandru Năstase, secretarul de stat care conduce Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură, publicat vineri în Monitorul Oficial.

Măsura, valabilă până la 31 august, se aplică pe sensul Bucureşti - Constanţa în zilele de vineri, în intervalul 18:00 - 24:00, şi sîmbătă, între orele 06:00 şi 12:00.

Şoferii vor fi scutiţi de plata taxei şi duminica, între 16:00 şi 24:00, pe sensul Constanţa - Bucureşti.

Obligativitatea plăţii taxei pe Autostrada Soarelui a fost eliminată temporar în vara anului trecut, pentru sfârşitul de săptămână, după ce presa a relatat că în minivacanţa de Rusalii şoferii au fost obligaţi să aştepte şi două ore pentru a putea plăti taxa de autostradă la staţia Feteşti, rândul de maşini întânzindu-se pe 20 de kilometri.

O măsură similară a fost aplicată şi în vara lui 2012, doar pentru luna august, când Ministerul Transporturilor a decis că şoferii care merg vinerea spre mare şi cei care se întorc duminica nu vor mai plăti taxa pentru trecerea podului peste Dunăre de la Feteşti.

În acest an, taxa a fost suspendată în zilele de 30 aprilie, 1 şi 4 mai, pentru minivacanţa de 1 Mai.

Premierul Victor Ponta i-a transmis în iulie 2013 lui Dan Şova, ministrul delegat pentru infrastructură la acea vreme, că sistemul de taxare a autovehiculelor care circulă pe podul Cernavodă trebuie regândit şi implementat cel târziu până în primăvară, pentru că altfel în vara acestui an vor trebui ridicate din nou bariere în vederea evitării blocajelor.

CNADNR a comunicat recent pentru MEDIAFAX că sistarea încasării tarifului de trecere pentru utilizarea podului de la Feteşti - Cernavodă se va realiza doar în mod excepţional, în cazul depăşirii "timpilor rezonabili" de staţionare.

În plus, CNADNR a precizat că proiectul de modernizare a sistemului de încasare a tarifului de trecere a podului peste Dunăre la Feteşti - Cernavodă se află în prezent în faza de elaborare a documentaţiei tehnice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici