Taximetriştii din Cluj nu au voie să mănânce seminţe la volan

Şoferii de taxi din Cluj-Napoca sunt obligaţi să aibă o ţinută "decentă" la volan şi să nu consume, în timpul desfăşurării activităţii, mâncare, seminţe sau băuturi alcoolice.

125 afișări
Imaginea articolului Taximetriştii din Cluj nu au voie să mănânce seminţe la volan

Taximetriştii din Cluj nu au voie să mănânce seminţe la volan (Imagine: Thmoas Câmpean/Mediafax Foto)

În regulamentul de taxi aprobat de Consiliul Local Cluj-Napoca şi care va intra în vigoare la sfârşitul lunii aprilie se arată că este interzisă şi afişarea de "materiale obscene" în maşinile de taxi.

"Conducătorii auto au obligaţia să aibă o ţinută decentă pe timpul desfăşurării activităţii, să nu consume mâncare, seminţe agricole sau băuturi alcoolice în autoturismele taxi sau în standurile aprobate şi să nu expună materiale cu caracter obscen în/ pe autovehiculele taxi", se arată în regulament.

De asemenea, se interzice şoferilor şi fumatul în maşinile de taxi atunci când sunt în cursă, interdicţia fiind aplicată şi pasagerilor.

"Conducătorii autovehiculelor taxi vor înştiinţa, imediat, prin radio, dispeceratele privind apariţia unor fenomene care afectează desfăşurarea fluentă şi siguranţa circulaţiei rutiere şi pietonale, precum şi alte probleme ce interesează drumul public - accidente, ambuteiaje, obstacole", se mai arată în regulament.

Încălcarea acestor prevederi constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă între 100 şi 200 de lei.

În Cluj-Napoca sunt autorizate circa 2.500 de taximetre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici