Taximetriştii independenţi protestează în faţa Primăriei Capitalei

Aproximativ o sută de taximetrişti independenţi protestează, joi, în faţa sediului Primăriei Capitalei, cerând demisia tuturor funcţionarilor publici din Direcţia Transporturi, pe care îi acuză de abuzuri în funcţie şi nerespectarea legii taximetriei.

348 afișări
Imaginea articolului Taximetriştii independenţi protestează în faţa Primăriei Capitalei

Taximetriştii independenţi protestează în faţa Primăriei Capitalei (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Secretarul general de la Asociaţia pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi, Florin Matei, a declarat că protestul are un singur scop, şi anume demiterea tuturor funcţionarilor publici din Direcţia Transporturi a Primăriei Capitalei, pe care îi acuză că se fac vinovaţi de abuzuri în funcţie şi că nu respectă legea taximetriei.

Reprezentantul asociaţiei a precizat că a fost deschis un proces penal împotriva acestora, pentru scăderea ilegală a tarifelor de transport în regim de taxi în 2008 şi pentru nerespectarea unor hotărâri definitive pe care refuză să le pună în aplicare.

Taximetriştii susţin că în 2010 funcţionari ai Primăriei Capitalei au refuzat să prelungească autorizaţiile şi au primit o amendă civilă de 50 de lei pe zi până la punerea în aplicare a hotărârii judecătoreşti care prevede prelungirea autorizaţiilor de taximetrie.

"Se doreşte eliminarea taximetriştilor independenţi, prin acest lucru urmărindu-se fie ca aceştia să fie obligaţi să se angajeze, fie să fie nevoiţi să închirieze licenţe", a spus Florin Matei.

Protestatarii susţin că circa 4.000 de taximetrişti independenţi sunt obligaţi de către funcţionarii Primăriei Capitalei să practice "tarife falimentare".

Aceştia strigă "demisia" şi "hoţii" şi au mai multe bannere pe care scrie "Opriţi evaziunea fiscală din taximetrie", "Taxiul nu este RATB", "Mafia din taximetrie este în Primărie", "Nu vrem licenţe închiriate", "Demisia Direcţiei de Transport responsabilă cu falimentul taximetriştilor", "Opriţi sclavia din taximetrie", "Stop dictaturii dispeceratelor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici