Video Taximetristul ce transporta israelienii bătuţi de jandarmi, PLÂNGERE la Parchetul Militar: Ne băteau fără motiv/ Explicaţia coordonatorului jandarmilor: Noi cercetam toate taxiurile

Taximetristul care transporta turiştii israelieni ce au fost loviţi de jandarmi la miting s-a prezentat, joi, la Parchetul Militar pentru a depune plângere împotriva forţelor de ordine deoarece, spune acesta, toţi au fost bătuţi fără motiv cu bastoanele, deşi au strigat că nu sunt protestatari. Coordonatorul intervenţiei jandarmilor la protest, Laurenţiu Cazan, a precizat, joi dimineaţă, că turiştii israelieni au fost bruscaţi de jandarmi pentru că ei se aflau într-un taxi prezent într-o zonă unde şi cei violenţi foloseau taxiurile pentru a fugi, drept pentru care s-a decis să se verifice fiecare maşină.

4422 afișări

„Sunt taximetristul bătut cu turiştii israelieni în maşină. Am plecat de la un hotel din Bucureşti, mă duceam spre un club şi ne-au oprit jandarmii. Au început să ne bată la intersecţia Ion Mihalache cu Banu Manta, fără niciun motiv. Israelienii au precizat că sunt turişti şi tot îi băteau. Nu aveau nicio legătură cu manifestaţiile. Ne-au oprit şi ne-au luat la bătaie absolut nicio explicaţie. Vă spun sincer eu am fost taximetristul şi turiştii au fost foarte mult bătuţi în maşină, nu în afara maşinii cu pumnii cu bastoanele”, a declarat Ionuţ Valeriu Rădulescu, şoferul turiştilor israelieni care au fost loviţi în noaptea de 10 august, de către jandarmi.

Acesta a mai spus că o să ceară daune Jandarmeriei, deoarece nu îşi poate folosi mâna vreme de 42 de zile.

„Ne-au tras afară jos din maşină, ne-au încătuşat, ne-au bătut şi încătuşat. Cred că apoi şi au dat seama că au greşit şi ne-au lăsat în pace, iar după 5 minute au plecat. Ne-au controlat în maşină, nu au găsit absolut nimic. (...) Ne-au dat drumul, ne-au descătuşat şi am plecat. (...) Voi cere daune Jandarmeriei pentru că am o fractură. Timp de 42 de zile trebuie să stau cu mâna în gips, timp în care nu pot să fac nimic, sunt stângaci. (...) Nu înţelegeam de ce tot dădeau, atât timp cât eu eram pe burtă şi încătuşat, asta e problema care nu o înţeleg”, a mai spus şoferul.

Laurenţiu Cazan: Noi cercetam toate taxiurile

Pe de altă parte, coordonatorul intervenţiei jandarmilor la protest, Laurenţiu Cazan, a precizat că turiştii israelieni au fost bruscaţi de jandarmi pentru că ei se aflau într-un taxi prezent într-o zonă unde şi cei violenţi foloseau taxiurile pentru a fugi, drept pentru care s-a decis să se verifice fiecare maşină.

„Cei care acţionau în zona respectivă, au observat că la momentul când noi ne-am dus cu efectivele pentru a restabili ordinea, au văzut că unii dintre ei foloseau taxiurile pentru a pleca acolo. Ca o măsură, pentru a reuşi să identificăm persoanele, am decis să cercetăm şi taxiurile, pentru a-i găsi pe cei responsabili”, a declarat Laurenţiu Cazan, adjunctul Serviciului de Ordine Publică al Jandarmeriei Capitalei, la TVR1.

Ambasada Israelului la Bucureşti a anunţat că patru turişti israelieni au fost agresaţi de forţele de ordine, la protestul de vinerea trecută din Piaţa Victoriei, cu toate că aceştia au arătat paşapoartele.

"Cu privire la incidentele în care au fost implicaţi patru turişti israelieni vineri seară, ambasada Statului Israel comunică următoarele: Având în vedere dovezile pe care le avem în acest moment, se pare că turiştii israelieni, nevinovaţi, s-au afla foarte aproape de locul unde s-au petrecut incidentele violente de vineri seara, în timp ce mergeau cu un taxi, de la hotel, către un restaurant din Bucureşti. Au fost opriţi, traşi afară din maşină, şi în ciuda faptului că au arătat paşapoartele străine şi au explicat că nu au nimic de a face cu evenimentele în curs, au fost bătuţi de către forţele de ordine. Considerăm acest incident ca fiind inacceptabil şi extrem de serios. Turiştii israelieni care au avut de suferit de pe urma intervenţiei brutale vor depune plângere penală împotriva agresorilor", se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei Israelului în România remis MEDIAFAX.

La manifestaţia din 10 august câţiva jurnalişti austrieci au fost agresaţi, de asemenea, de către forţele de ordine. Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a transmis, sâmbătă, un mesaj pe Twitter, prin care a condamnat violenţele produse la Bucureşti şi aşteaptă clarificări din partea României după ce jurnalişti austrieci au fost agresaţi de forţele de ordine în timpul protestelor desfăşurate în 10 august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici