TB: Zmărăndescu a încercat să scoată glonţul din piciorul uneia din victime

Cătălin Zmărăndescu ar fi încercat să scoată, cu un cuţit, glonţul cu care una din victime fusese împuşcată în picior, iar Becali şi ceilalţi patru arestaţi în dosar i-ar fi sechestrat pe cei trei după ce i-ar fi împuşcat, agresat, îngenuncheat şi umilit în public, arată Tribunalul Bucureşti (TB).

203 afișări
Imaginea articolului TB: Zmărăndescu a încercat să scoată glonţul din piciorul uneia din victime

TB: Zmărăndescu a încercat să scoată glonţul din piciorul uneia din victime (Imagine: Mediafax Foto)

Magistraţii Tribunalului Bucureşti reţin, în motivarea pe care au dat-o în cazul respingerii recursului făcut de Gigi Becali, că cei trei hoţi ai maşinii finanţatorului au fost "siliţi" să rămână timp de două - trei ore la un bar din Pipera, "unde au fost supuşi unei «justiţii private»" de către Becali, care a urmărit ca cei trei să-şi recunoască faptele.

"În această locaţie, victimele, dintre care una a fost împuşcată în picior pe parcursul prinderii sale, au fost silite să rămână un interval de aproximativ 2-3 ore unde au fost supuse unei «justiţii private» condusă de George Becali în scopul recunoaşterii săvârşirii unei infracţiuni de furt în dauna acestuia", se arată în motivarea magistraţilor bucureşteni.

În acelaşi document, magistraţii mai arată că Becali le-ar fi atras atenţia celor trei că dacă nu dau declaraţiile cerute de el, "va ieşi afară şi îi va lăsa pe mâna gărzilor sale de corp".

Mai mult, se arată în motivarea Tribunalului Bucureşti, cei trei ar fi scris în acele declaraţii, la cererea finanţatorului Stelei, că "recunoşteau fapta de furt, recunoşteau că ar fi încercat să atace cu săbiile, pistoalele şi bâtele pe gărzile de corp ale lui George Becali, gărzi care ar fi avut un comportament foarte civilizat şi care nu ar fi exercitat nicio presiune asupra lor (a hoţilor - n.r)".

Magistraţii arată şi că, la momentul la care au fost prinşi de bodyguarzii omului de afaceri, cei trei presupuşi hoţi nu se aflau în maşina pe care i-ar fi furat-o lui Becali.

Mai mult, instanţa a luat act de afirmaţiile celor trei presupuşi hoţi care ar fi declarat, în faţa anchetatorilor, că nu ei ar fi autorii furtului, motivând că au dat declaraţiile din barul din Pipera întrucât au fost supuşi "unor presiuni fizice şi psihice din partea inculpaţilor".

"Aceste din urmă afirmaţii ale părţilor vătămate sunt verosimile din perspectiva următoarelor împrejurări: inculpaţii, apropiaţi sau subordonaţi ai lui Gigi Becali au acţionat cu o deosebită agresivitate, manifestată prin urmăriri cu maşini în timpul nopţii, tamponări intenţionate, executare de focuri de armă în public, imobilizarea acestora şi deplasarea în portbagaj", scriu judecătorii.

Aceştia reţin şi faptul că Zmărăndescu "ar fi încercat să scoată cu cuţitul din piciorul părţii vătămate T. N. proiectilul cu care acesta fusese împuşcat, după ce, în prealabil, i-a tăiat cu acelaşi cuţit pantalonul cu care era îmbrăcat".

Instanţa mai arată că Becali a fost conştient de caracterul "ilicit" al faptei sale, având în vedere că a cerut celor trei presupuşi hoţi să dea acele declaraţii, dar şi faptul că Becali a declarat în anchetă că a cerut acele declaraţii pentru a le folosi în cazul în care cei trei s-ar duce la poliţie.

"Activitatea" lui Becali şi a apropiaţilor săi de "reţinere prin împuşcare" a unei persoane şi sechestrarea ei mai multe ore are, în opinia magistraţilor, o rezonanţă socială majoră ce generează temere şi indignare în opinia publică.

Tribunalul Bucureşti mai arată, în motivarea pe care a dat-o la recursul privind arestarea lui Gigi Becali, că prima instanţă a procedat corect întrucât omul de afaceri i-a supus pe cei trei presupuşi hoţi ai maşinii sale unei "justiţii private" prin care a urmărit ca cei trei să recunoască fapta, judecătorii primei instanţe motivându-şi corect şi explicit decizia.

Gigi Becali şi gărzile sale, Cătălin Zmărăndescu, Ştefan Dediu, Nicolae Dumitraşcu şi Dumitru Beciu, au fost arestaţi preventiv, în 3 martie, de Judecătoria Sectorului 1, măsura fiind confirmată, lunea trecută, de judecătorii Tribunalului Bucureşti.

În cazul lui Marius Petrinel Geavela, instanţa a decis să nu ia măsura arestării preventive, interzicându-i însă acestuia să părăsească ţara.

Citeşte şi:

Gigi Becali rămâne în arest

Cererile de eliberare din dosarul lui Gigi Becali vor fi judecate marţi

Avocaţii lui Becali au depus o cerere de eliberare provizorie a clientului lor

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici