Ţeapă imobiliară de 1,5 milioane de euro. Un cântăreţ de manele, printre persoanele acuzate

Un fals dezvoltator imobiliar a înşelat cu 1,5 milioane de euro 30 de persoane care voiau să-şi achiziţioneze locuinţe într-o zonă rezidenţială din judeţul Dolj. Anchetatorii au percheziţionat miercuri locuinţele a patru persoane suspectate de escrocherii, printre care şi un cântăreţ de manele, cunoscut sub numele de "Nelu de la Craiova".

3331 afișări
Imaginea articolului Ţeapă imobiliară de 1,5 milioane de euro. Un cântăreţ de manele, printre persoanele acuzate

Ţeapă imobiliară de 1,5 milioane de euro. Un cântăreţ de manele, printre persoanele acuzate (Imagine: Mircea Rosca/Arhiva Mediafax foto)

Conform procurorului-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial (DIICOT) Craiova, Adrian Glugă, printre cele patru persoane ridicate de procurorii DIICOT şi acuzate de constituire a unui grup infracţional şi înşelăciune se află şi Nelu Anca, cântăreţ de manele, cunoscut sub numele de "Nelu de la Craiova". Alături de Nelu Anca a fost ridicat şi Costinel Silviu Diculescu, care a constituit gruparea infracţională alături de alte două persoane.

"Am primit reclamaţii de la circa 30 de persoane care s-au plâns că Diculescu (n.r. - Costinel Silviu Diculescu) se dădea drept agent imobiliar şi ademenea oamenii că le ridică case la ieşirea din Craiova, cu circa 70.000 de euro. Oamenii au făcut credite la bancă, dar au fost înşelaţi", a declarat procurorul Adrian Glugă.

Costinel Silviu Diculescu, împreună cu alte persoane, au constituit o grupare infracţională, acţionând în municipiul Craiova, având drept scop obţinerea de beneficii financiare substanţiale din inducerea în eroare a mai multor persoane, cu ocazia încheierii unor contracte de vânzare-cumpărare cu privire la imobile situate într-o zonă rezidenţială, potrivit DIICOT.

Diculescu s-a prezentat drept dezvoltator imobiliar, calitate în care a negociat şi a semnat mai multe antecontracte de vânzare-cumpărare cu persoane fizice şi juridice, având ca obiect vânzarea unor suprafeţe de teren intravilan, situate în comuna Malu Mare, judeţul Dolj, pe care învinuitul se obliga să construiască un imobil pentru preţul de 70.000 de euro.

În realitate, deşi a încasat integral preţul, învinuitul nu a mai încheiat contractele de vânzare-cumpărare şi nici nu a predat imobilele, o parte dintre acestea fiind indisponibilizate, înstrăinate către terţi sau ipotecate pentru garantarea unor credite.

În această modalitate membrii grupării au indus în eroare un număr de aproximativ 30 de părţi vătămate, prejudiciul produs fiind de 1.500.000 de euro.

Procurorii DIICOT au efectuat patru percheziţii domiciliare in municipiul Craiova, cercetările fiind făcute cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Craiova.

Cei patru sunt audiaţi de procurori, care vor decide ce măsuri vor lua.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici