Tehnologia ajunge şi la Bucureşti. Doi primari de sector au comparat serviciile oferite de primăriile pe care le conduc

Primarii Sectoarelor 2 şi 6 au utilizat procesul benchmarking de servicii publice. Este vorba despre o procedură care presupune compararea serviciilor din fiecare sector pentru alegerea celor mai bune soluţii în deciziile administraţiei.

580 afișări
Imaginea articolului Tehnologia ajunge şi la Bucureşti. Doi primari de sector au comparat serviciile oferite de primăriile pe care le conduc

Tehnologia ajunge şi la Bucureşti. Doi primari de sector au comparat serviciile oferite de primăriile pe care le conduc

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, şi primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, s-au întâlnit joi ca să compare serviciile oferite de primăriile pe care le conduc. Procedura se numeşte benchmarking de servicii publice şi ajută la alegerea unor soluţii optime pentru fiecare comunitate prin metoda comparativă.

„A venit acest primar la mine să discutăm despre benchmarking de servicii publice. Adică să alegem câteva servicii publice (parcări de reşedinţă, salubrizare, îngrijire spaţiu verde, urbanism si politie locală), să definim nişte indicatori (de costuri si de calitate) şi să-i comparăm. Cât vă costă pe voi, Radule, serviciul de salubritate? Dar amenajarea unui hectar de spaţiu verde?”, a anunţat primarul Ciucu pe Facebook.

Edilul şef al Sectorului 6 a explicat cum a decurs procedura.

„Cum procedăm: comparăm indicatori de performanţă sau calitate ai serviciilor publice; identificăm cele mai bune rezultate (calitate/preţ, eficienţă, impact); vedem care sunt cauzele – ce s-a făcut bine care au dus la aceste rezultate bune; învăţăm din experienţa acelora care stau mai bine”, a anunţat primarul Ciprian Ciucu.

Benchmarking-ul este un proces structurat pentru compararea serviciilor publice ale unor primării cu practici similare şi implementarea celor mai bune idei în procesele proprii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici