Teleorman: Zeci de localităţi, în continuare afectate de inundaţiile provocate de revărsarea apelor

Zeci de localităţi ale judeţului Teleorman sunt în continuare afectate de inundaţiile provocate de revărsarea mai multor râuri, pompierii intervenind, marţi seară, în oraşele Alexandria, Turnu Măgurele, Videle şi în cinci comune, pentru evacuarea apei din zonele inundate.

1183 afișări
Imaginea articolului Teleorman: Zeci de localităţi, în continuare afectate de inundaţiile provocate de revărsarea apelor

Teleorman: Zeci de localităţi, în continuare afectate de inundaţiile provocate de revărsarea apelor (Imagine: Liliana Bujdei/Arhiva Mediafax Foto)

Torentele scurse de pe versanţi şi apele umflate ale unor râuri ieşite din matcă continuă să provoace inundaţii în localităţi din judeţul Teleorman. Marţi seară, zeci de militari de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă intervin în trei oraşe şi cinci comune pentru evacuarea apei din curţile inundate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform celui mai recent bilanţ dat publicităţii de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, pompierii intervin, marţi seară, pentru evacuarea apei din curţi inundate în municipiile Alexandria şi Turnu Măgurele, din oraşul Videle şi din comunele Lunca, Poroschia, Peretu, Trivalea Moşneni şi Scurtu Mare.

În cursul zilei de marţi, zeci de gospodării au fost inundate în mai multe localităţi din Teleorman, viiturile afectând şi infrastructura de transport. Astfel, în ultimele ore s-au produs inundaţii şi în comunele Siliştea Gumeşti, Vedea, Orbeasca, Drăcşenei, Dideşti, Tătărăştii de Jos, Sfinţeşti, Purani, Beuca, Frumoasa, Plosca, Călineşti, Smârdioasa, Dobroteşti,Roşiorii de Vede, Drăgăneşti Vlaşca şi Frăsinet.

Una dintre cele mai afectate localităţi este comuna Orbeasca, unde în satele Orbeasca de Sus, Orbeasca de Jos şi Lăceni, din cauza precipitaţiilor abundente şi scurgerilor de pe versanţi au fost inundate cinci case, iar viiturile au avariat trei poduri, nouă podeţe, inundând, de asemenea, cinci anexe gospodăreşti şi mai multe drumuri comunale.

În localitatea Beuca, apele revărsate ale râului Burdea şi scurgerile de pe versanţii dealurilor au inundat 71 de gospodării, 43 de anexe gospodăreşti, drumul judeţean 612B pe o lungime de aproximativ o sută de metri şi 1,2 kilometri de străzi comunale.

La Călineşti, râul Câinelui s-a revărsat şi a inundat 23 de curţi, trei anexe gospodăreşti, DJ 703 pe o distanţă de cinci kilometri şi DJ 612 pe o lungime de trei kilometri.

În comuna Frăsinet, cu satele Frăsinet şi Clăniţa, din cauza ploilor torenţiale râul Clăniţa a rupt digul de la Acumularea Frăsinet I, fiind preluat de către Frăsinet II. Au fost inundate mai multe străzi, cu o lungime totală de aproximativ zece kilometri.

În comuna Scurtu Mare, din cauza precipitaţiilor căzute în ultima perioadă, au fost inundate mai multe străzi, 53 de gospodării şi DJ 506 pe o lungime de aproximativ trei kilometri, iar pe drumul judeţean 504, între municipiul Alexandria şi localitatea Lăceni, circulaţia a fost restricţionată pentru autovehiculele cu garda joasă, drumul fiind inundat pe o porţiune de aproximativ 300 metri, ca urmare a acumulărilor de apă din zonă.

În condiţiile în care în localităţile afectate de inundaţii mai multe fântâni au fost inundate, autorităţile le recomandă localnicilor să nu consume apă din acestea, existând pericol de îmbolnăvire. În cazul în care au probleme în ceea ce priveşte alimentarea cu apă potabilă, alimente, medicamente sau alte materiale de strictă necesitate, cetăţenii sunt rugaţi să apeleze imediat la sprijinul autorităţilor locale, precizează reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici