Temperaturi de -10 şi -11 grade Celsius, în Harghita şi Bistriţa-Năsăud

Temperaturile au scăzut, în noaptea de luni spre marţi, până la minus 10 grade Celsius în Pasul Tihuţa din Munţii Bârgăului şi până la minus 11 grade Celsius la Bucin, judeţul Harghita.

3 afișări
Imaginea articolului Temperaturi de -10 şi -11 grade Celsius, în Harghita şi Bistriţa-Năsăud

Temperaturi de -10 şi -11 grade Celsius, în Harghita şi Bistriţa-Năsăud

Potrivit Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistriţa-Năsăud, frig a fost şi la baza muntelui, la punctul de măsurare de la Straja, unde s-au înregistrat minus 8 grade Celsius. Pe Valea Sălăuţei însă, înspre judeţul Maramureş, a plouat.

Şi la Bistriţa, temperaturile au scăzut până la minus 1,1 grade Celsius. Cei mai afectaţi au fost bistriţenii care au depins până acum de sistemul centralizat de termoficare şi nu au reuşit să-şi monteze surse alternative de încălzire. Este vorba de peste o sută de familii cărora Primăria Bistriţa le-a achiziţionat centrale termice pe gaz metan, ce nu vor putea fi montate, însă, înainte de 10 decembrie fiindcă din cei peste 50 de angajaţi ai Direcţiei de termoficare locală au autorizaţie de montare a centralelor doar zece.

În judeţul Harghita, temperatura minimă a fost consemnată la staţia Meteo Bucin, unde au fost minus 11 grade Celsius. "Cerul este acoperit şi, deşi nu a mai nins de ieri (luni - n.r.), stratul de zăpadă măsoară 20 de centimetri" a declarat, marţi, meteorologul de serviciu Tanko Karoly.

Foarte frig a fost şi la Miercurea Ciuc, unde atmosfera s-a răcit cu 10 grade Celsius de la o zi la alta, astfel încât, marţi, după ora 8.00, s-a înregistrat o minimă de minus 8 grade Celsius.

Mercurul a mai coborât până la minus 8 grade la Joseni, minus 7 grade la Topliţa şi minus 5 grade la Odorheiu Secuiesc.

Şoferii s-au chinuit minute în şir să pornească motoarele îngheţate şi să cureţe pojghiţa de gheaţă depusă pe parbrize peste noapte, dar în locuinţe frigul nu s-a simţit pentru că în Miercurea Ciuc şi în celelalte localităţi se furnizează încălzire încă de la jumătatea lunii septembrie, când s-au înregistrat temperaturi negative cel puţin trei nopţi consecutiv.

Avertizarea cod galben pentru judeţul Harghita se menţine până marţi la ora 21:00.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici