Temperaturi de peste 50 de grade la nivelul şinei de cale ferată: CFR impune restricţii de viteză

Traficul feroviar pe 13 intervale de cale ferată de pe raza Regionalelor CF Bucureşti, Timişoara, Cluj, Iaşi şi Braşov se desfăşoară, luni, în conditii speciale, cu limitarea vitezei de circulaţie a trenurilor, din cauza temperaturilor ridicate înregistrate la nivelul şinei, potrivit CFR SA.

116 afișări
Imaginea articolului Temperaturi de peste 50 de grade la nivelul şinei de cale ferată: CFR impune restricţii de viteză

Restricţiile impuse de CFR SA pe 13 intervale de cale ferată de pe raza Regionalelor CF Bucureşti, Timişoara, Cluj, Iaşi şi Braşov sunt ca măsură pentru circulaţia trenurilor în condiţii de siguranţa, în această perioadă când temperaturile sunt de peste 50 de grade la nivelul şinei.

Pe raza Regionalelor Galaţi, Constanţa şi Craiova circulaţia feroviară, la această oră, se desfăşoară în condiţii normale, fără limitări de viteză, însă pe raza Regionalelor Bucureşti, Timişoara, Cluj, Iaşi şi Braşov se circulă în condiţii speciale, din cauza temperaturilor ridicate de 50 de grade Celsius înregistrate la nivelul şinei, pe următoarele intervale CF:

Regionala CF Bucureşti:
→ Bucureşti Sud - PO Valea Roşie
→ Giurgiu Nord - Giurgiu
→ Chiajna - Vârteju (fir I)

Regionala CF Timişoara:
→ Timişora Nord - Timişoara Est
→ Caransebeş - Reşiţa Nord
→ Căvăran - Caransebeş
→ Sântana - Gurahonţ

Regionala CF Cluj:
→ Valea Florilor - Cojocna
→ Oradea - Oradea Vest
→ Oradea - Episcopia Bihor - Carei
→ Aleşd - Oradea

Regionala CF Iaşi:
→ Tecuci - Buhăieşti
→ Nicolina - Buhăeşti

CFR SA menţionează faptul că, în intervalele orare în care temperatura în aer depăşeşte deja 35-37 de grade în aer, personalul de întreţinere a infrastructurii feroviare efectuează permanent revizii suplimentare pe reţea, prin verificarea directă a căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei, iar în intervalele orare în care temperatura în şină pe anumite intervale de staţii depăşeste 50 de grade se reduce viteza de circulaţie a trenurilor în medie cu 20-30 km/h faţă de viteza normală, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă.

CFR SA precizează, de asemenea, faptul că, această măsură de limitare a vitezei de circulaţie, în intervalele orare în care termperatura la nivelul şinei deja ajunge la 50 de grade, este aplicată de toate companiile de infrastructură şi respectă normele de siguranţă feroviară în astfel de situaţii speciale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici