Temperaturi record în India şi Pakistan: testează limitele capacităţii de supravieţuire a oamenilor

Valul de căldură din India şi Pakistan „testează limitele capacităţii de supravieţuire a oamenilor", spune un expert, citat de CNN.

4829 afișări
Imaginea articolului Temperaturi record în India şi Pakistan: testează limitele capacităţii de supravieţuire a oamenilor

Temperaturile din unele părţi ale Indiei şi Pakistanului au atins niveluri record, punând în pericol vieţile a milioane de oameni, în timp ce efectele crizei climatice se resimt în tot subcontinentul.

Temperatura maximă medie pentru nord-vestul şi centrul Indiei în luna aprilie a fost cea mai ridicată de la începutul înregistrărilor, în urmă cu 122 de ani, ajungând la 35,9 şi 37,78 grade Celsius, potrivit Departamentului indian de meteorologie (IMD).

Luna trecută, la New Delhi s-au înregistrat şapte zile consecutive de peste 40 de grade Celsius, cu trei grade peste temperatura medie pentru luna aprilie, potrivit specialiştilor de la CNN. În unele state, căldura a închis şcolile, a deteriorat culturile agricole şi a pus presiune asupra aprovizionării cu energie, în timp ce oficialii au avertizat locuitorii să rămână în case şi să se hidrateze.

Valul de căldură a fost resimţit şi de vecinul Indiei, Pakistan, unde oraşele Jacobabad şi Sibi din provincia sud-estică Sindh au înregistrat vineri maxime de 47 de grade Celsius, conform datelor transmise la CNN de către Departamentul de Meteorologie din Pakistan (PMD). Potrivit PMD, aceasta a fost cea mai ridicată temperatură înregistrată în orice oraş din emisfera nordică în acea zi.

Experţii spun că în viitorul apropiat criza climatică va provoca valuri de căldură mai frecvente şi mai lungi, afectând peste un miliard de oameni din cele două ţări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici