Temperaturi record pentru Bâlea Lac; telecabina, blocată din cauza gerului

Temperaturile din timpul nopţii de duminică spre luni reprezintă un record înregistrat pentru zona de munte din judeţul Sibiu, respectiv staţia de la Bâlea Lac, unde luni telecabina nu funcţionează din cauza gerului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

6489 afișări
Imaginea articolului Temperaturi record pentru Bâlea Lac; telecabina, blocată din cauza gerului

Temperaturi record pentru Bâlea Lac; telecabina, blocată din cauza gerului

Meteorologul Ilie Mojic de la Centrul Meteorologic Transilvania Sud Sibiu a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că din 1961 până în prezent nu s-a înregistrat o temperatură mai scăzută decât cea din timpul nopţii de duminică spre luni, de minus 25 de grade Celsius.

"Din 1961 până acum vă pot spune că în 8 spre 9 ianuarie 2017 am avut valoarea cea mai scăzută temperatură. La celelalte staţii au fost temperaturi mai scăzute în anii anteriori decât cele înregistrate acum, însă la staţia Bâlea Lac duminică noaptea spre luni temperatura de minus 25 de grade Celsius a fost cea mai scăzută temperatură din 1961 până în prezent”, a spus meteorologul Ilie Mojic.

Potrivit unei atenţionări meteo valabilă în perioada 9 ianuarie, ora 10.00 – 10 ianuarie, ora 10.00, sunt progrnozate temperaturi minime între minus 29 şi minus 15 grade pentru judeţul Sibiu.

La rândul său, Lidia Bădilă, purtătorul de cuvânt al firmei care administrează Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că oamenii nu s-au speriat de temperaturile extreme şi sunt rezervări pentru camerele de gheaţă, chiar dacă, la ora transmiterii acestei ştiri, telecabina nu funcţionează.

"Nu se poate folosi în acest moment telecabina, pentru că e ger, însă, deşi este frig, bate soarele şi sperăm să putem folosi telecabina luni după-amiaza. Turiştii noştri nu s-au speriat de frig. Avem 8 camere care au fost rezervate pentru noaptea de luni spre marţi de turişti englezi. Pentru ei am instituit măsuri suplimentare pentru că e, într-adevăr, foarte frig. În acest sens, am păstrat camere de rezervă în cabane, la cald, unde pot fi cazaţi dacă simt că este foarte frig. De asemenea, le acordăm pături groase suplimentare şi ceai cald”, a spus Lidia Bădilă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici