Tentativă de sinucidere la Iaşi, medicii susţin că autorul a vrut "să fie vedetă,ca Mădălina Manole"

Un tânăr de 26 de ani din localitatea ieşeană Podu Iloaiei a încercat să se sinucidă vineri dimineaţă, înghiţind substanţe toxice, după care le-a mărturisit medicilor că gestul său a fost inspirat de tragedia artistei Mădălina Manole.

88 afișări
Imaginea articolului Tentativă de sinucidere la Iaşi, medicii susţin că autorul a vrut "să fie vedetă,ca Mădălina Manole"

Tentativă de sinucidere la Iaşi, medicii susţin că autorul a vrut "să fie vedetă,ca Mădălina Manole" (Imagine: Mediafax Foto)

Tânărul a fost adus cu ambulanţa la Spitalul de Urgenţe din Iaşi, fiind în stare gravă, după ce a ingerat o substanţă toxică şi s-a tăiat cu un obiect ascuţit în diverse zone ale corpului.

Medicii susţin că pacientul le-a spus că a recurs la acest gest pentru că şi-a dorit să ajungă în centrul atenţiei, iar cazul său să fie mediatizat, la fel ca acela al Mădălinei Manole.

"Când a ajuns la noi, tânărul era conştient. A ingerat o substanţă toxică şi şi-a provocat mai multe plăgi prin tăiere. A fost preluat de o echipă de medici pentru depurarea toxicului şi tratarea leziunilor. În prezent, starea acestuia este stabilă", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, medicul Tudor Ciuhodaru, şeful UPU din cadrul Spitalului de Urgenţe din Iaşi.

El a adăugat că mediatizarea excesivă a cazurilor de suicid reprezintă unul dintre factorii care pot determina creşterea numărului tentativelor de sinucidere

"Pacientul susţine că a recurs la gestul suicidar pentru că şi-a dorit să fie vedetă ca Mădălina Manole. Mediatizarea cazurilor şi prezentarea în amănunt a metodelor suicidare este unul dintre factorii recunoscuţi în creşterea incidentei suicidului", a spus medicul ieşean.

Cântăreaţa Mădălina Manole s-a sinucis miercuri dimineaţă, urmând să fie înmormântată vineri, la Cimitirul "Bolovani" din Ploieşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici