Teodor Meleşcanu, Ministrul Afacerilor Externe: Vom avea o întâlnire cu primarul general pentru a discuta despre un nou sediu MAE

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a anunţat, joi, că se va întâlni cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, pentru a discuta despre proiectul noului sediu al ministerului, susţinând că niciunul din cele 10 sedii în care funcţionează MAE nu aparţin acestuia.

152 afișări
Imaginea articolului Teodor Meleşcanu, Ministrul Afacerilor Externe: Vom avea o întâlnire cu primarul general pentru a discuta despre un nou sediu MAE

Teodor Meleşcanu, Ministrul Afacerilor Externe: Vom avea o întâlnire cu primarul general pentru a discuta despre un nou sediu MAE

În şedinţa comună a Comisiilor de buget-finanţe ale Parlamentului, ministrul de Externe a explicat că există un studiu de fezabilitate pentru un nou sediu al ministerului şi a precizat că niciunul din cele 10 sedii în care funcţionează MAE nu aparţin Ministerului.

„Nu ne aparţine nimic pentru că avem 10 sedii în care ne desfăşurăm activitatea. Au fost bani pentru un studiu de fezabilitatea pentru un teren care se află la capătul tramvaiului 41. Avem studiul şi cred că săptămâna viitoare o să avem o întâlnire cu doamna Firea să preluăm tot proiectul. Avem şi credite de angajament şi dacă va fi nevoie vom acţiona (...) Urmează în perioada următoare să avem o întâlnire cu doamna primar general Firea să vedem în ce măsură putem relua acest proiect. Deocamdată, nu avem nevoie de un buget. Singura chestiune e să obţinem autorizaţia”, a susţinut Teodor Meleşcanu.

Parlamentarii din Comisiile de buget-finanţe au aprobat, joi, bugetul pe 2018 pentru Ministerul Afacerilor Externe. Astfel, MAE va avea, în 2018, un buget de 944 de milioane (0,94 miliarde) de lei, cu 21,86% mai mult decât alocarea din 2017.

Ca ordonator principal, MAE va mai putea atrage sume suplimentare („credite de angajament”) la acest buget, în valoare totală de până la 1,03 miliarde de lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici