Teodorovici participă la parada de 1 decembrie / „În 2019, sigur se va schimba Preşedinţia ţării”

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, a anunţat, joi seara, că va participa la parada de 1 decembrie, unde îl va saluta pe preşedintele Klaus Iohannis, în ciuda criticilor şi deşi crede că acesta nu va câştiga al doilea mandat.

291 afișări
Imaginea articolului Teodorovici participă la parada de 1 decembrie / „În 2019, sigur se va schimba Preşedinţia ţării”

Teodorovici participă la parada de 1 decembrie / „În 2019, sigur se va schimba Preşedinţia ţării”

„Sigur, bineînţeles, unde sunt locurile noastre ca invitaţi”, a afirmat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, în cadrul unei intervenţii telefonice la România TV.

Oficialul de la Finanţe a explicat şi de ce a luat această decizie. „N-am niciun fel de problemă să discut cu oamenii, să fiu între oameni, că este normal să stăm să discutăm cu oamenii. Chiar dacă oamenii adresează vorbe mai puţin plăcute, stăm, discutăm. Aceasta este obligaţia noastră ca oameni politici: să stăm să discutăm cu oamenii, să îi facem să înţeleagă, că din acest Guvern nimeni nu doreşte răul acestei ţări. Din contră”, a mai spus Teodorovici.

Ministrul Finanţelor a menţionat că, dacă va fi cazul, îl va saluta, „cu toată deschiderea şi sinceritatea”, pe preşedintele Klaus Iohannis, în ciuda criticilor pe care i le-a adus acesta şi chiar dacă acesta îi cere să demisioneze.

„Îl salut în continuare şi îi urez toate cele bune şi mult succes în funcţia pe care o are până în 2019, în toamna anului viitor, când sigur se va schimba preşedinţia acestei ţări. Sper că românii vor vedea până în 2019 ceea ce spune fiecare şi mai ales ceea ce face fiecare. Atunci când va veni votul, românii să voteze exact cum trebuie şi să iasă toţi la vot”, a subliniat Teodorovici.

Ministrul Finanţelor nu a anunţat că va candida la funcţia de preşedinte, dar nici nu a negat, că ar fi interesat.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a criticat, joi, pe Eugen Teodorovici, pentru declaraţia privind limitarea dreptului de a lucra în străinătate, afirmând că e o propunere de a-i „sechestra” pe români în interiorul graniţelor ţării şi că „într-o ţară normală, un ministru a doua zi pleacă”.

Ministrul Finanţelor a declarat, marţi, că le-a propus miniştrilor de Finanţe din Uniunea Europeană ca fiecărui muncitor să îi fie limitat dreptul de a lucra într-o ţară, respectiv să se poată face doar pe o anumită perioadă. Oficialul de la Finanţe a susţinut că a ridicat problema aceasta la nivelul colegilor săi, miniştrii de finanţe din Europa, doar în cadrul unor discuţii informale, nu ca un proiect de lege. De asemenea, Teodorovici a precizat că, spre deosebire de ţările din Vest care au nevoie de o schemă contra şomajului, ţările din Est, inclusiv România au nevoie de o schemă de reîntoarce a muncitorilor care au migrat, astfel că şi aici abordarea trebuie să fie diferenţiată pentru a asigura un echilibru.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici