Teologul Radu Preda, numit preşedinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului

Teologul Radu Preda a fost numit preşedinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), după demisia lui Andrei Muraru, la începutul lunii martie.

459 afișări
Imaginea articolului Teologul Radu Preda, numit preşedinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului

Teologul Radu Preda (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Decizia premierului Victor Ponta de numire a lui Preda la şefia IICCMER a fost publicată joi în Monitorul Oficial şi a fost luată după ce, în 5 martie, fostul preşedinte executiv Andrei Murau a demisionat, afirmând că "principiile şi loialitatea sunt mai importante decât o funcţie". În prezent, Andrei Muraru se numără printre candidaţii PNL la alegerile europarlamentare.

Radu Preda, născut la 23 octombrie 1972 la Galaţi, este conferenţiar universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB) şi director fondator al Institutului Român de Studii Inter-ortodoxe, Inter-confesionale şi Inter-religioase (INTER) din Cluj-Napoca.

Şi-a luat licenţa la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti şi a urmat studii doctorale la Heidelberg, Paris şi Roma. Titlul ştiinţific de doctor în teologie l-a obţinut la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul UBB Cluj Napoca. A mai urmat studii post-doctorat la Salonic.

Este şi membru în Consiliul de Administraţie al European Forum of Orthodox Schools of Theology de la Bruxelles.

Are peste 10 volume publicate, colaborări cu mai multe publicaţii, a fost director al Radio Renaşterea (1999 - 2000) şi purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului (2000-2002).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici