Terasa acţionarului dinamovist Vasile Turcu, demolată

Primăria Sectorului 1 a început, marţi dimineaţă, dezafectarea unei terase construite fără autorizaţie pe trotuarul de pe Calea Floreasca la iniţiativa unei firme patronate de unul din acţionarii clubului Dinamo, Vasile Turcu.

24 afișări
Imaginea articolului Terasa acţionarului dinamovist Vasile Turcu, demolată

Terasa acţionarului dinamovist Vasile Turcu, demolată (Imagine: Mediafax Foto)

Reprezentanţii Primăriei au venit marţi dimineaţă, la ora 8.00, cu utilaje şi muncitori şi au început să strângă cele câteva zeci de ghivece din beton care împrejmuiesc terasa restaurantului "Classa di T", aparţinându-i lui Vasile Turcu.

Folosind o volă, angajaţii Administraţiei Domeniului Public din sectorul 1 au încărcat ghivecele, au tăiat câteva bucăţi din gard şi au ridicat câteva platforme de lemn folosite, pe care în orele de program erau puse mese pentru clienţii localului.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 susţin că restaurantul s-a extins pe domeniul public, terasa fiind amenajată fără autorizaţie.

"Din punct de vedere edilitar, această amenajare este o construcţie şi trebuia autorizată ca atare. Deşi a fost făcută în urmă cu 8-10 luni, investiţia nu a fost niciodată autorizată", a declarat un responsabil de comunicare al Primăriei Sectorului 1.

Pe de altă parte, avocatul firmei lui Turcu a declarat că localul are autorizaţie de comercializare pe domeniul public, apreciind că desfiinţarea terasei are la bază motive politice.

"Domnul Turcu nu a cotizat la partid în campania electorală şi din acest motiv astăzi se întâmplă ceea ce vedeţi şi dumneavoastră", a declarat avocatul lui Turcu, prezent în Calea Floreasca pentru a asista la demolare.

Mai mulţi angajaţi ai firmei lui Turcu au venit la localul din Calea Floreasca şi au cerut reprezentanţilor primăriei de sector să-i lase să dezafecteze personal un număr de patru statui din metal, foarte valoroase după spusele lor, care decorau terasa.

În plus, Primăria Sectorului 1 a cedat rugăminţilor angajaţilor firmei lui Turcu şi a decis ca bunurile ridicate în urma dezafectării să fie duse la un depozit privat din Şoseaua Alexandriei, şi nu la depozitele ADP de sector. Firma va suporta, potrivit primăriei, cheltuielile de dezafectare şi transport.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici