Terenul afectat de alunecarea de teren de la Azuga aparţine Familiei Regale. Precizările Casei Regale despre ultima tăiere de copaci de pe proprietate

150 de persoane au fost evacuate, vineri seara, din casele lor din Azuga, după ce o alunecare de teren a avut loc în localitate. Casa Majestăţii Sale Custodelui Coroanei face precizări privind alunecarea de teren, deoarece terenul aparţine Casei Regale.

4279 afișări
Imaginea articolului Terenul afectat de alunecarea de teren de la Azuga aparţine Familiei Regale. Precizările Casei Regale despre ultima tăiere de copaci de pe proprietate

Terenul afectat de alunecarea de teren de la Azuga aparţine Familiei Regale. Precizările Casei Regale despre ultima tăiere de copaci de pe proprietate

150 de persoane au fost evacuate, vineri seara, din casele lor din Azuga, după ce o alunecare de teren a avut loc în localitate, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova. Autorităţile au revenit cu noi date după dezastrul natural şi a anunţat că terenul aparţine Casei Regale. Casa Regală face precizări despre ultima tăiere de copaci din zonă.

Comunicatul Casei Regale

Casa Majestăţii Sale Custodelui Coroanei face următoarele precizări privind alunecarea de teren, produsă din cauze naturale, care a avut loc în oraşul Azuga, pe Muntele Sorica, în ziua de vineri, 10 aprilie 2020, în jurul orei 19.
 
Terenul afectat se află în proprietatea Familiei Regale. În ultimii 19 ani, pe acest teren nu s-a efectuat nicio defrişare, conform cu legile în vigoare. Ultima tăiere de copaci a avut loc în anul 2001, anterior retrocedării către Regele Mihai I. Echipele de specialişti de la faţa locului analizează cauzele posibile ale alunecării de teren. Acestea pot fi explicate prin vârsta înaintată a copacilor, care au îngreunat panta foarte mare a versantului, sau prin eroziunea produsă de apă. 
 
Familia Regală este alături de persoanele afectate de accidentul natural, iar, începând de aseară, Casa Majestăţii Sale ţine permanent legătura cu autorităţile locale şi va face tot ce este posibil pentru atenuarea efectelor alunecării de teren, cu respectarea legislaţiei în vigoare”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici