Testul de verificare pentru angajaţii Cancelariei, anulat

Procesul de restructurare a Cancelariei premierului va fi încheiat într-un interval de aproximativ 30 zile, prin concedieri şi detaşări de personal la alte instituţii, iar funcţionarii guvernamentali care vor fi păstraţi nu vor mai trebui să susţină un test de verificare a cunoştinţelor.

19 afișări
Imaginea articolului Testul de verificare pentru angajaţii Cancelariei, anulat

Testul de verificare pentru angajaţii Cancelariei, anulat

Testul a fost anulat printr-un nou ordin al şefului Cancelariei.

Restructurarea Cancelariei a fost discutată, marţi, de şeful instituţiei, Cătălin Baba, cu reprezentanţi ai angajaţilor şi ai sindicatelor funcţionarilor publici, urmând ca la începutul săptămânii viitoare să fie organizată o nouă întâlnire pe acest subiect. În acest interval, Cancelaria va transmite o notificare privind modul de restructurare a instituţiei, cuantumul plăţilor compensatorii şi posibilitatea detaşării angajaţilor către instituţii în care există posturi vacante, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

În urma discuţiilor de marţi de la Guvern a fost semnat un proces verbal privind calendarul şi membrii echipei de negociere dintre Cancelarie, pe de-o parte, şi angajaţii instituţiei, urmând ca de luni să înceapă efectiv aceste negocieri.

"Din angajaţii Cancelariei, circa 70-80 de pesoane sunt membri de sindicat", au arătat sursele citate.

Premierul Emil Boc a decis ca numărul de posturi al Cancelariei a fost redus de la 304 la 167 locuri.

Surse guvernamentale au declarat recent agenţiei MEDIAFAX că şeful Cancelariei premierului a dispus începerea procedurilor de desfiinţare a posturilor vacante din structură şi eliberarea din funcţie, începând cu 9 februarie, a angajaţilor care cumulează salariul cu pensia. La rândul lor, funcţionarii guvernamentali trebuia să susţină un test de verificare a cunoştinţelor.

Testul scris trebuia susţinut de funcţionarii încadraţi cu contract individual de muncă în departamentele, compartimentele şi direcţiile Cancelariei, în faţa unei comisii formate din consilieri personali din cadrul structurii.

Citeşte şi:

Şeful Cancelariei premierului: Nu voi disponibiliza angajaţi, îi pun la treabă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici