Ţi-ai putea duce copilul la afterschool mai devreme decât credeai. Orban: Plata de la stat a 75% din salariul brut va înceta

  • Grădiniţele private s-ar putea redeschide de pe 15 iunie
  • Plata de la stat către părinţii ce stau acasă cu copiii va înceta, odată cu intrarea în vacanţă
  • Şi mall-urile ar putea fi deschise de pe 15, împreună cu reluarea altor activităţi
1604 afișări
Imaginea articolului Ţi-ai putea duce copilul la afterschool mai devreme decât credeai. Orban: Plata de la stat a 75% din salariul brut va înceta

Ţi-ai putea duce copilul la afterschool mai devreme decât credeai. Orban: Plata de la stat a 75% din salariul brut va înceta


Premierul Ludovic Orban te anunţă că dacă eşti un părinte activ, ţi-ai putea duce copilul la grădiniţa privată sau afterschool mai devreme decât ai fi crezut. Ajutorul de la stat pentru părinţii ce stau cu cei mici va înceta. Guvernul ia în calcul deschiderea lor de pe data de 15 iunie, dar şi reluarea altor activităţi, precum a centrelor comerciale.

„Sunt în analiză, nu numai grădiniţele. După închiderea şcolii, măsura noastră de a susţine părinţii prin plata a 75% din salariul brut, pentru un părinte, să stea acasă cu copiii, va înceta, pentru că încetează şcoala şi se intră în vacanţă. Sunt foarte multe familii active, care odată ce nu mai există acest sprijin, vor vea nevoie să îşi ducă copiii în astfel de locuri, fie de tip grădiniţă, fie de tip afterschool privat”, a spus premierul Ludovic Orban, în cadrul unei conferinţe de presă.

Decizia se va lua în baza analizelor epidemiologice. Măsura de relaxare s-ar putea aplica de la 15 iunie.

„Se ştie că astfel de activităţi funcţionează pe perioada verii şi vin în sprijinul părinţilor activi. Analizăm această măsură, e în evaluare. În măsura în care vom vedea că rirscul epidemiologic este sub nivelul care este de risc, e posibil să permite organizarea unor astfel de activităţi. Fiecare părinte va decide dacă îşi va lăsa copilul sau nu”, a explicat premierul.

În funcţie de analizele instituţiilor, se va lua un alt set de măsuri de relaxare. Te poţi aştepta să mergi la mall de pe 15 iunie.

„Noi am gândit un plan de relaxare, din 15 în 15 zile, pe baza evaluărilor făcute de specialişti în funcţie de riscul epidemiologic aferent fiecărui tip de activitate. Sigur că este posibilă şi ne dorim, încetul cu încetul, reluarea tuturor activităţilor. Deocamdată, e prematur să spunem 100%. Avem în vedere şi acest lucru, să deschidem mall-urile şi alte activităţi, dar numai după o evaluare făcută cu trei-patru zile înainte de data de 15 iunie, vom lua o decizie”, a mai adăugat el.

Orban mai spune că peste 2 miliarde de euro vor fi granturi acordate companiilor care au fost închise pe această perioadă.

„Am luat zeci de măsuri economice, fiscale de susţinere financiară a companiilor, a angajaţilor în ultimele trei luni. Toate aceste măsuri au avut în vedere tocmai limitatarea efector negative asupra companiilor, a deciziilor de restrângere a activităţilor economice. În fiecare domeniu de activitate, noi vom genera un program de susţinere a companiilor”, a motivat el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici