TIBERIU NIŢU - propus pentru funcţia de procuror general, IOAN IRIMIE - procuror şef DNA

Tiberiu Niţu a fost propus pentru funcţia de procuror general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, iar Ioan Irimie a fost nominalizat pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a anunţat, joi, ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru.

2047 afișări
Imaginea articolului TIBERIU NIŢU - propus pentru funcţia de procuror general, IOAN IRIMIE - procuror şef DNA

TIBERIU NIŢU - propus pentru funcţia de procuror general, IOAN IRIMIE - procuror şef DNA

Ministrul Justiţiei a declarat că, după evaluarea candidaturilor depuse pentru cele două funcţii şi a interviurilor susţinute de aceştia, comisia a indicat câte două persoane care au îndeplinit în cea mai mare măsură standardele impuse.

Mona Pivniceru a spus că pentru funcţia de procuror general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au fost selectaţi Elena Hach şi Tiberiu Niţu, iar pentru conducerea DNA au fost selectaţi Claudiu Dumitrescu şi Ioan Irimie.

Ministrul Justiţiei a adăugat că, în baza acestei liste scurte, a făcut o apreciere proprie a standardelor de evalaure şi a procedurilor, fiind propuşi Tiberiu Niţu ca procuror general al PICCJ şi Ioan Irimie la şefia DNA.

Pivniceru a mulţumit tutoror celor care au candidat pentru cele două funcţii, pentru "curajul că s-au înscris la concurs în condiţii de maximă agitaţie publică".

Propunerile ministeriale pentru cele două funcţii vor fi înaintate Consiliului Superior al Mgistraturii.

Potrivit regulamentului de numire a procurorilor şefi, CSM are termen 60 de zile până la emiterea unui aviz (consultativ) la propunerea înaintată de ministrul Justiţiei, decizia finală urmând a fi luată de preşedintele României.

Surse judiciare declarau, miercuri, pentru MEDIAFAX, că, în urma deliberărilor, cele mai mari şanse le are Tiberiu Niţu, candidat pentru funcţia de procuror general al României, în timp ce pentru şefia DNA, opţiunile se împart între Ioan Irimie şi Claudiu Dumitrescu.

Pentru funcţia de procuror general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) s-au înscris magistratul militar Gheorghe Cornescu, Elena Hach, Gheorghe Moţa, Tiberiu Niţu, fost prim-adjunct al procurorului general al României Codruţa Kovesi, Constantin Sima, Viorica Stoica. Sima şi Stoica s-au înscris şi pentru funcţia de procuror-şef al DNA.

Pentru şefia DNA s-au înscris: Claudiu Dumitrescu, detaşat în funcţia de şef al Departamentul de Luptă Anti-Fraudă (DLAF), Codruţa Kovesi, detaşată la Ministerul Afacerilor de Externe (MAE), Vasile Ioniţă, Ioan Irimie şi Paula Tănase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici