Video Ţigări de contrabandă din China de peste 1 milion de lei. Opt persoane cercetate de DIICOT

Opt persoane, români şi iordaniei, sunt cercetate de procurorii DIICOT într-un caz de contrabandă de ţigări, acestea fiind suspectate că au introdus ilegal în ţară aproape 150.000 de pachete de ţigarete de provenienţă chineză, costul acestora fiind de peste un milion de lei.

72 afișări

Procurorii de la Structura Centrală a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au destructurat luni o grupare, care a acţionat pe raza judeţului Argeş, specializată în contrabanda cu ţigarete de provenienţă China, destinate comercializării pe piaţa neagră din România, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei.

Potrivit sursei citate ţigaretele au fost introduse în ţară prin tranzit vamal, din portul Constanţa Sud-Agigea spre vama Piteşti, folosindu-se metoda "capac", respectiv în colete cu detergenţi.

Astfel, procurorii au găsit 144.000 de pachete de ţigarete mărcile Chesterfield şi LM, cu o valoare estimată la 288.000 de euro, reprezentând aproximativ 1.238.400 de lei.

În cauză sunt cercetaţi opt învinuiţi, cetăţeni români şi iordanieni, iar faţă de o parte dintre aceştia au fost luate măsuri preventive.

Investigaţiile sunt făcute împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul IGPR - DCCO şi Brigada CCO Piteşti, cu sprijinul ANV - DRAOV Bucureşti, Serviciul Coordonare Echipe Mobile şi BV Constanţa Sud - Agigea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici