Timiş: Acumulări de gaze în zona unei grădiniţe. A fost convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă

Prefectul judeţului Timiş, Mircea Băcală, a convocat, luni, o şedinţă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă după ce în apropierea unei grădiniţe din localitatea Satchinez au fost înregistrate acumulări de gaze, provenienţa acestora nefiind deocamdată cunoscută.

22 afișări
Imaginea articolului Timiş: Acumulări de gaze în zona unei grădiniţe. A fost convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă

Timiş: Acumulări de gaze în zona unei grădiniţe. A fost convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Prefectul de Timiş, Mircea Băcală, a declarat, după şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, că o echipă formată din specialişti ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), ai E. On Gaz şi ai OMV Petrom Gaz a făcut măsurători în zona grădiniţei din localitatea Satchinez unde există "o pungă" de gaz care ar putea pune în pericol viaţa copiilor.

"Am fost informaţi, la sfârşitul săptămânii trecute, că în comuna Satchinez sunt acumulări de gaze. Mai exact, în apropierea unei grădiniţe este o pungă de gaz, care ar putea pune în pericol viaţa copiilor. Din acest motiv, atât ISU, cât şi cei de la E. On şi Petrom Gaz au făcut primele măsurători", a spus Băcală.

Potrivit acestuia, concentraţia de gaz măsurată este de unu la sută, pericol de explozie putând să apară la o concentraţie de peste patru la sută, însă problema este că specialiştii nu au reuşit să determine încă sursa acumulării de gaz.

Băcală a afirmat că cetăţenii din zonă au fost informaţi în privinţa pericolului, iar specialiştii vor încerca remedierea situaţiei înainte de 5 ianuarie, când cei 60 de copii care învaţă în grădiniţă ar trebui să se întoarcă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici