Timiş: Peste 2.000 de angajaţi vor fi disponibilizaţi, în următoarele trei luni

Peste 2.000 de angajaţi din Timiş vor fi concediaţi, în următoarele trei luni, potrivit notificărilor făcute de societăţile din judeţ până la începutul săptămânii, a anunţat, luni, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş, Ştefan Erdely.

12 afișări
Imaginea articolului Timiş: Peste 2.000 de angajaţi vor fi disponibilizaţi, în următoarele trei luni

Timiş: Peste 2.000 de angajaţi vor fi disponibilizaţi, în următoarele trei luni

"Noi avem notificări pentru disponibilizări în masă pentru 2.109 persoane, care vor fi disponibilizate la sfârşitul acestei luni, în decembrie şi în luna ianuarie. Până acum, dintre aceste locuri de muncă, sunt din industria construcţiilor, industria uşoară, industria alimentară, de automotive, din transporturi, dar această cifră cuprinde şi circa 500 de persoane care ar fi fost disponibilizate oricum, pentru că lucrează la locuri de muncă sezoniere şi iarna opresc activitatea", a spus Erdely.

Potrivit sursei citate, multe dintre aceste disponibilizări sunt urmare a crizei economice, care a dus la reducerea activităţii în multe firme, din cauză că acestea nu mai au contracte cu alte firme din străinătate.

"Majoritatea, ca motive în notificări, spun că îşi restrâng activitatea din lipsă de comenzi, că nu mai au contracte cu firme din alte ţări", a spus Ştefan Erdely.

Cele mai afectate societăţi din Timiş sunt cele de confecţii şi cele din industria de automotive, care produceau subansamble pentru industria de maşini.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici