Video Timiş: Şapte persoane, reţinute pentru trafic de droguri

Şapte persoane au fost reţinute pentru traficul a sute de grame de droguri în judeţul Timiş, după ce au fost prinşi în flagrant delict de către poliţiştii antidrog, trei dintre suspecţi primind mandate de arestare preventivă.

443 afișări

Poliţiştii antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Timişoara, sprijiniţi de poliţişti de frontieră din Timiş, au reuşit destructurarea unei grupări infracţionale care se ocupa cu traficul şi consumul ilicit de droguri de mare risc, pe relaţia Olanda - România, se arată într-un comunicat de presă de marţi al Poliţiei Române.

În urma investigaţiilor demarate la începutul anului, poliţiştii antidrog au stabilit că gruparea acţiona în Timişoara şi Drobeta Turnu Severin, unde distribuia consumatorilor marijuana şi comprimate ecstasy, aduse din Olanda.

Anchetatorii au stabilit că liderii reţelei erau C. Ştefan şi B. Silviu, ambii din Drobeta Turnu Severin, care finanţau activităţile reţelei şi aprovizionau şi distribuiau droguri. Cei doi erau sprijiniţi de alţi tineri, cu vârste între 19 şi 28 de ani, printre care M. Daniel, M. Constantin, ambii din Drobeta Turnu Severin şi P. Sorin, din Timişoara.

Aceştia din urmă se deplasau periodic în Olanda, unde, prin intermediul unui alt membru al grupării, cumpărau drogurile şi le ascundeau în caroseria autoturismului cu care se deplasau. După ce drogurile erau introduse în ţară, acestea erau împărţite şi redistribuite consumatorilor, pe stradă, în special în Timişoara şi Drobeta Turnu Severin.

În urma cercetărilor poliţiştii au stabilit că suspecţii introduceau în ţară, la fiecare transport, între 500 şi 800 grame de marijuana precum şi comprimate ecstasy. Ei mergeau în Olanda aproximativ o dată la trei săptămâni.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, poliţiştii BCCO Timiş, sprijiniţi de poliţişti de frontieră, i-au prins în flagrant pe membrii grupării la vama Cenad. Aceştia se aflau într-un autoturism condus de P. Sorin.

În urma controlului autoturismului, în pragurile maşinii au fost găsite patru pachete cu aproximativ 500 de grame marijuana şi 400 de comprimate de ecstasy.

Cei cinci suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, în baza ordonanţei emise de către procurorul din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Totodată, trei dintre membrii grupării, respectiv C. Ştefan, B. Silviu şi M. Constantin au fost prezentaţi instanţei de judecată, luni, care a emis mandate de arestare pe numele acestora, pentru trafic internaţional şi complicitate la trafic internaţional de droguri de risc şi mare risc.

Poliţiştii din Timiş au mai prins, duminică, alte două persoane implicate în traficul de droguri.

P. Cristian (29 de ani) şi D. Nicolae (58 de ani), ambii din Jimbolia au fost prinşi în flagrant delict în timp ce vindeau aproximativ 30 de grame de haşiş şi 40 de grame de marijuana. Cei doi au fost reţinuţi în baza ordonanţei emise de procuror.

Primul suspect a fost prezentat, luni, instanţei de judecată, care a dispus cercetarea acestuia în stare de libertate, pentru trafic de droguri de risc.

Poliţiştii continuă cercetările pentru probarea întregii activităţi infracţionale a grupării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici