Timiş: Trei sute de copii neimunizaţi, în ultimele două săptămâni

Vaccinul Hexacima care imunizează copiii împotriva a şase boli nu se găseşte, de aproximativ două săptămâni, în cabinetele medicilor de familie din judeţul Timiş, astfel că aproximativ 300 de bebeluşi nu au fost imunizaţi.

123 afișări
Imaginea articolului Timiş: Trei sute de copii neimunizaţi, în ultimele două săptămâni

Timiş: Trei sute de copii neimunizaţi, în ultimele două săptămâni

De aproximativ două săptămâni, vaccinul Hexacima este de negăsit în cabinetele medicilor de familie din judeţul Timiş.

Medicul Melania Arion de la Direcţia de Sănătate Publică Timiş a declarat că ultima dată au ajuns doze de vaccin în judeţ în luna iulie a acestui an.

"Ultima tranşă de doze de vaccin Hexacima am primit-o în luna iulie, iar medicii de familie au mai avut pe stoc vaccinuri până la sfârşitul lunii trecute", a spus Melania Aron.

Reprezentantul DSP Timiş a adăugat că, în total, sunt aproximativ 300 de copii care nu au fost imunizaţi, în ultimele două săptămâni, iar instituţia a solicitat 22.000 de doze de vaccin Hexacima Ministerului Sănătăţii.

"Vaccinul este deja în ţară, dar la noi nu a ajuns. Aşteptăm ordinul de ministru ca să fim chemaţi, urmează ca în zilele următoare, probabil, să fim anunţaţi şi noi şi să ne ducem după el, aşteptăm ordinul de ministru. Dozele sunt repartizate de la minister. Noi am solicitat în jur de 22.000, nu ştim câte vom primi", a declarat Melania Aron.

Şi în primăvara acestui an, timp de o lună, medicii de familie din judeţul Timiş au rămas fără vaccinul Hexacima.

Între timp, unele mămici din judeţul Timiş au cumpărat vaccinul cu bani din propriul buzunar, plătind între 270 şi 300 de lei pentru o doză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici