Timiş: Un profesor a băgat un elev în spital

Inspectoratul Judeţean Şcolar Timiş a deschis o anchetă după ce un profesor de la Liceul Teoretic din localitatea Periam a lovit cu pumnul un elev de 13 ani, în urma incidentului copilul ajungând în stare gravă la spital.

45 afișări
Imaginea articolului Timiş: Un profesor a băgat un elev în spital

Timiş: Un profesor a băgat un elev în spital

"Am deschis o anchetă după ce am fost informaţi de către directoarea şcolii despre faptul că un profesor ar fi lovit un elev de 13 ani care a fost dus în stare de inconştienţă la spital. Le-am spus celor de la Liceul din Periam să formeze o comisie care să analizeze acest caz şi să propună sancţiuni pentru acest dascăl, în conformitate cu legea învăţământului şi cu normele pe care trebuie să le îndeplinească orice cadru didactic", declarat, marţi, adjunctul şefului Inspectoratului Şcolar Timiş, Ion Luchian.

Potrivit sursei citate, incidentul a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, când un profesor de chimie de 35 de ani a lovit un elev de clasa a VII-a cu pumnul în piept. Profesorul ar fi fost supărat pentru că a intrat în clasă, la oră, iar elevii încă erau afară în curte. Elevul de 13 ani a fost ultimul care a intrat în clasă, iar după ce a fost lovit în piept de profesor a leşinat.

Imediat, profesorul l-a dus pe copil la dispensarul din localitate, iar de aici băiatul a fost trimis de urgenţă la Spitalul de Copii din Timişoara, pentru analize mai complexe. Elevul a fost externat luni, dar părinţii săi au depus o plângere la Parchet împotriva profesorului.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Timiş, acesta este primul incident în care este implicat profesorul de chimie de 35 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici