Timişoara: Anchetă a Poliţiei după aruncarea unei sticle incendiare într-o vilă a clanului Cârpaci

Poliţiştii din Timişoara au deschis o anchetă după ce o vilă a clanului de romi Cârpaci a fost atacată cu o sticlă incendiară, în noaptea de miercuri spre joi, proprietarii casei spunând că incidentul a fost pus la cale de o persoană care le-a cerut o taxă de protecţie, pe care însă nu a primit-o.

95 afișări
Imaginea articolului Timişoara: Anchetă a Poliţiei după aruncarea unei sticle incendiare într-o vilă a clanului Cârpaci

Timişoara: Anchetă a Poliţiei după aruncarea unei sticle incendiare într-o vilă a clanului Cârpaci (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

Incidentul a avut loc în jurul orei 2.00, o sticlă incendiară fiind aruncată într-o fereastră a unei vile din centrul Timişoarei care aparţine clanului Cârpaci.

Proprietarii imobilului au sunat imediat la 112, iar la faţa locului s-au deplasat mai mulţi poliţişti pentru cercetări.

Potrivit declaraţiilor proprietarilor, sticla incendiară a spart geamul locuinţei, apoi a căzut în curte, nu în interiorul imobilului, evitându-se astfel izbucnirea unui incendiu.

Proprietarul vilei, Gradu Carpaci, a declarat că atacul ar fi fost pus la cale de un bărbat care i-ar fi cerut taxă de protecţie şi că nu este pentru prima dată când acesta încearcă să-i intimideze familia.

"Ne-a cerut 100.000 de euro şi nu i-am dat. Au zis că, dacă nu-i dăm, vin peste noi şi ne omoară. Ne-a mai ameninţat. Vrea să îi dăm bani de frică. Nu demult ne-a trimis coroane de flori pentru morţi cu numele noastre la poartă. Eu i-am dat 10.000 de euro ca să-i arătăm că suntem oameni, dar degeaba, acum vrea 100.000 de euro", a declarat Gradu Cârpaci.

El a spus că a păstrat cele trei coroane funerare pe care le-a predat poliţiştilor.

Oamenii legii au deschis o anchetă în acest caz, urmând să-i audieze pe toţi membrii familiei, dar şi pe cel pe care proprietarii vilei îl consideră responsabil de cele întâmplate, pentru a stabili dacă există vreo legatură între acesta şi incidentul de miercuri noapte.

Familia Cârpaci este una dintre cele mai bogate familii de romi din Timişoara, având peste 140 de proprietăţi - vile, case, apartamente, terenuri, garaje şi diferite spaţii -, majoritatea în zona centrală a oraşului, printre imobilele intrate în proprietatea acestei familii fiind şi o clădire aparţinând Spitalului de Copii ”Louis Ţurcanu”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici