Timişoara iese din carantină

  • Timişoara se afla în carantină din data de 8 martie, când rata de infectare era 7,46
  • Astăzi, rata de infectare în Timişoara este 7,64 cazuri la mia de locuitori
  • Şi fără carantină, timişorenii nu pot ieşi din casă după ora 20:00
  • Începând de joi, la ora 00:00, se anulează carantina din municipiul Timişoara şi comunele Ghiroda, Moşniţa Nouă, Dumbrăviţa şi Giroc
1307 afișări
Imaginea articolului Timişoara iese din carantină

Timişoara iese din carantină

UPDATE 18.30 Prefectul judeţului Timiş, Zoltan Nemeth, aprobă ridicarea carantinei în Timişoara şi în comunele limitrofe. El susţine că măsurile restrictive stabilite recent la nivel naţional pot fi suficiente în contextul actual dacă vor fi respectate de către cetăţeni.

Miercuri, la ora 24:00, expiră măsura privind carantina zonală a municipiului Timişoara şi a comunelor Dumbrăviţa, Moşniţa Nouă, Ghiroda şi Giroc. Asta după ce Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş nu a aprobat prelungirea măsurii, fiind exprimate 5 voturi pentru, 30 împotrivă şi 3 abţineri.

Prefectul a fost printre cei care au votat împotriva prelungirii măsurii.

„De această dată am votat împotriva prelungirii măsurii de carantinare zonală, însuşindu-mi propunerea DSP Timiş, considerând că măsurile restrictive stabilite recent la nivel naţional pot fi suficiente în contextul actual, în aceste localităţi, dacă vor fi respectate de către cetăţeni. Efectele carantinei se vor vedea cel mai probabil şi în următoarele zile, deoarece este cunoscut că efectele unei măsuri de carantinare se văd în timp”, a explicat prefectul Zoltan Nemeth.

În municipiul Timişoara, programul cu publicul al operatorilor economici va fi între 05:00 şi 18:00, pe toată durata săptămânii, iar după ora 20:00 se va circula doar pentru excepţiile prevăzute în Hotărârea de Guvern.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Prelungirea carantinei în Timişoara se discută în această după-amiază, în condiţiile în care măsurile impuse expiră pe 31 martie.

Întrucât liderii administraţiei publice se opun prelungirii, cel mai probabil, din această noapte nu va mai fi carantină, ceea ce înseamnă că, de mâine, se vor redeschide terasele.

Carantina a fost prelungită în 24 martie, pentru încă 7 zile în Timişoara, după votul în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş care a revenit asupra deciziei de a elibera oraşul de restricţii, la intervenţia secretarului de stat Raed Arafat.

Procedura intervenţiei de la centru a nemulţumit o parte din factorii de decizie locali, iar între autorităţile locale şi centrale a izbucnit un scandal finalizat cu menţinerea restricţiilor. 

Între timp, Guvernul a schimbat condiţiile în care o localitate intră în carantină şi a lăsat liberă introducerea de restricţii în funcţie de depăşirea ratei de 4 la mia de locuitori şi, respectiv, 7,5. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici