Timişoara: O profesoară şi-a dat demisia după apariţia unor imagini în care se săruta cu un elev - VIDEO

O profesoară care preda la Colegiul Naţional "Ion Vidu" din Timişoara a demisionat, marţi, după apariţia unui filmuleţ în care apare sărutându-se cu un elev de 16 ani, cel mai probabil într-o sală de antrenament de la Opera Naţională, fiind declanşată o anchetă internă la unitatea şcolară.

1193 afișări
Imaginea articolului Timişoara: O profesoară şi-a dat demisia după apariţia unor imagini în care se săruta cu un elev - VIDEO

Timişoara: O profesoară şi-a dat demisia după apariţia unor imagini în care se săruta cu un elev - VIDEO

Filmuleţul în care un elev de 16 ani de la Colegiul Naţional "Ion Vidu" din Timişoara şi o profesoară apar sărutându-se, de mai multe ori, într-o sală de antrenament a fost postat pe internet.

Potrivit Mariei Cleşiu, director al Colegiului Naţional "Ion Vidu" din Timişoara, cu clasele I-XII, filmarea cu elevul şi profesoara, care preda câteva ore la şcoala respectivă, a fost făcută într-o sală de antrenament de la Opera Naţională din municipiu.

"El este elev de liceu, ea predă la gimnaziu. Cu siguranţă, înregistrarea nu a fost făcută la orele de curs şi nici în unitatea noastră de învăţământ. Ea a absolvit liceul nostru în urmă cu patru ani, iar elevul este un colaborator al Operei Naţionale Timişoara. Au jucat împreună, au fost parteneri în mai multe spectacole. Cred că înregistrarea a fost făcută în sala de antrenament a Operei", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, directoarea Maria Cleşiu.

Ea a adăugat că înregistrarea ar fi putut fi făcută oricând, mai ales că elevul este plecat din Timişoara în această perioadă, la Olimpiada Naţională de Teatru.

"Cineva vrea să-i facă rău sau ei, sau lui. Altă explicaţie nu găsesc. Cineva le vrea răul. Elevul este în clasa a IX-a şi nu a împlinit încă 18 ani. Profesoara s-a prezentat astăzi (marţi - n.r.) la secretariatul unităţii de învăţământ şi şi-a depus demisia în urma acestui scandal", a precizat Maria Cleşiu.

Inspectorul şcolar general în cadrul Inspectoratului Şcolar Timiş, Marin Popescu, a declarat că a luat legătura cu conducerea unităţii de învăţământ, care a început o anchetă internă.

"Din câte am înţeles, este vorba despre un profesor asociat, care are o relaţie contractuală cu unitatea de învăţământ. Şcoala a demarat o anchetă internă pentru a afla cu exactitate ce s-a întâmplat. Avem nevoie de dascăli cu personalitate, cu atitudine. Nu trebuie acceptate astfel de atitudini din partea cadrelor didactice. O asemenea secvenţă pătează corpul profesoral", a declarat Marin Popescu.

Pe de altă parte, reprezentanţii Poliţiei Judeţene Timiş susţin că fapta nu este de natură penală.

"Pe lângă faptul că e considerat că băiatul are discernământ, având vârsta de 16 ani, fapta lor nu este una de natură penală. Fapta devine una penală în cazul unei plângeri depuse la Poliţie pentru act sexual cu un minor", a declarat Mădălina Mezdrea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Timiş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici