Timişoara va avea un nou spital municipal şi un centru de excelenţă în tratarea cancerului

Timişoara va avea un nou spital municipal şi un centru de excelenţă în tratarea cancerului în urma unei investiţii de milioane de euro, a anunţat, joi, primarul Dominic Fritz.

289 afișări
Imaginea articolului Timişoara va avea un nou spital municipal şi un centru de excelenţă în tratarea cancerului

Investiţia va fi realizată de Primăria Timişoara în parteneriat cu Banca Mondială. Dominic Fritz a anunţat construirea unui nou spital municipal, care va reuni toate secţiile aflate în diferite clădiri din oraş. Studiul de prefezabilitate a fost comandat deja de autorităţi.

Acesta va fi ridicat între Aerodromul Utilitar şi acea clădire neterminată de mai bine de 20 de ani, care aparţine Ministerului Sănătăţii, unde se doreşte înfiinţarea unui nou centru oncologic”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Spitalul va fi dotat cu aparate performante de radioterapie şi investigaţii, în valoare de aproximativ 7 milioane de euro, achiziţionate în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, printr-un program al Băncii Mondiale.

Astfel, autorităţile locale îşi propun să transforme Timişoara într-un centru de excelenţă în tratarea cancerului.

Sute de timişoreni fac naveta în alte oraşe pentru a se trata de cancer, în momente dramatice pentru ei şi familiile lor. Prin investiţiile pe care le facem în sistemul sanitar vrem să le oferim condiţiile medicale necesare pentru un tratament performant aici, acasă, în Timişoara”, a precizat Dominic Fritz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici