Tineret, mândria ţării: Elevii români, locul 3 la Olimpiada Internaţională de Geografie

Elevii români ocupă locul 3 la Olimpiada Internaţională de Geografie, cu 4 medalii, din care 2 de aur.

219 afișări
Imaginea articolului Tineret, mândria ţării: Elevii români, locul 3 la Olimpiada Internaţională de Geografie

Tineret, mândria ţării: Elevii români, locul 3 la Olimpiada Internaţională de Geografie

Olimpicii români au cucerit patru medalii şi locul al treilea în lume la Olimpiada Internaţională de Geografie, desfăşurată în format online în perioada 12 – 18 iulie, sub patronajul Comitetului Naţional Geografic Francez (CNFG), anunţă ministrul Sorin Cîmpeanu.

În urma parcugerii a trei probe de concurs (teoretică, practică şi un test multimedia), Daniel-Nicolae Hanganu (clasa a X-a/Colegiul Naţional Iaşi) şi Radu-Andrei Brădăţeanu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti) au obţinut medalii de aur, Mihai-Alexandru Bratu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu) - o medalie de argint şi Alex-Darius Topai (clasa a XII-a/ Colegiul Naţional „Onisifor Ghibu” din Oradea) - o medalie de bronz.

„Datorită acestor rezultate, prin agregarea numărului şi valorii medaliilor, lotul României a ocupat poziţia a 3-a în lume şi a doua în Europa, pe primele două poziţii clasându-se Singapore şi Lituania.
Din punct de vedere logistic, participarea în sistem online a fost asigurată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi a fost precedată de un stagiu intens de pregătire, tot la Iaşi, sub îndrumarea profesorilor Cornelia şi Dorin Fiscutean. La ediţia din acest an s-au înscris 209 elevi din 54 de ţări”, a postat ministrul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici