Tineri reţinuţi pentru trafic de droguri. Cercetările în acest caz făcute după dubla crimă din Motru

Şase tineri din judeţul Gorj, care fac parte dintr-o grupare specializată în trafic de droguri, au fost reţinuţi în urma mai multor percheziţii, cercetările în acest caz începând anul trecut şi având legătură cu uciderea unui traficant de droguri şi a prietenei acestuia în apropiere de Motru.

1282 afișări
Imaginea articolului Tineri reţinuţi pentru trafic de droguri. Cercetările în acest caz făcute după dubla crimă din Motru

Tineri reţinuţi pentru trafic de droguri. Cercetările în acest caz făcute după dubla crimă din Motru (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

Mai mulţi poliţişti şi procurori au făcut, marţi, 14 percheziţii domiciliare în judeţele Gorj, Mehedinţi, Dolj şi Timiş, fiind vizată o grupare specializată în trafic de droguri, formată din nouă tineri.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, cei nouă tineri aprovizionau cu droguri zone din Motru şi Târgu Jiu, precum şi din localităţile limitrofe, inclusiv din judeţul Mehedinţi.

Cei nouă au intrat în vizorul anchetatorilor anul trecut, după ce, la Motru, un traficant de droguri din Filiaşi, de 27 de ani, şi prietena sa, de 19 ani, au fost ucişi. Cei doi au fost omorâţi, apoi incendiaţi în maşina cu care veniseră, în zona respectivă având loc ulterior mai multe descinderi ale ofiţerilor Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Gorj, sub coordonarea procurorilor DIICOT. În luna ianuarie 2014, patru persoane din judeţul Mehedinţi au fost arestate în acest caz, acestea recunoscându-şi ulterior faptele şi primind pedepse cu închisoarea.

"Din materialul de urmărire penală administrat în cauză rezultă suspiciunea rezonabilă că, începând cu vara anului 2013, inculpaţii Gonciulea Constantin-Puiu, Nicolae Valentin-Adrian şi Predescu Remus-Vasile au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii de infracţiuni de trafic şi consum ilicit de droguri din categoria cannabis, moment de când, în mod repetat, până în 27 mai 2014, au deţinut diferite cantităţi de cannabis, pe care le-au procurat din surse de încredere şi le-au pus în vânzare, livrat şi distribuit, în diferite moduri, către alţi traficanţi sau consumatori de astfel de substanţe. Totodată, există suspiciunea rezonabilă că inculpaţii Tănăsoiu Ionuţ-Eugen, Lungu George-Viorel, Sperlea Petre-Daniel i-au ajutat şi sprijinit pe cei trei lideri ai grupării infracţionale, înlesnindu-le punerea în vânzare, livrarea şi distribuirea drogurilor prin acţiuni conspirate şi prin implicarea altor persoane", se arată în comunicatul DIICOT.

Conform anchetatorilor, drogurile erau procurate din Italia sau de la o sursă din Timişoara, după care erau depozitate într-un loc considerat secret, în judeţul Mehedinţi, în apropiere de Motru, membrii grupării luând de aici, la două-trei zile, cantităţi mici cu care îşi aprovizionau clienţii, vânzările făcându-se în special în timpul nopţii.

În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe telefoane mobile, un cântar electronic, foiţe pentru confecţionarea ţigărilor din cannabis, bani, fragmente vegetale de culoare verde-oliv (cannabis) în cantitate totală de aproximativ 45 de grame, râşniţe pentru mărunţirea cannabis-ului.

De asemenea, la locuinţa liderului grupării, Puiu Constantin Gonciulea, din localitatea Lupşa de Sus din judeţul Mehedinţi a fost găsită o cantitate mare de petarde şi artificii, cât şi un dispozitiv artizanal confecţionat din astfel de materiale, la faţa locului fiind chemaţi specialişti pirotehnişti din cadrul SRI pentru a confirma sau infirma dacă dispozitivul respectiv este o bombă artizanală.

Procurorul Vasile Popescu, şeful DIICOT Târgu Jiu, a declarat pentru MEDIAFAX că este vorba de fapt despre "un obiect pirotehnic de distracţie", similar artificiilor folosite la petrecerile în aer liber.

Totodată, cei nouă membri ai grupării au fost duşi la audieri în noaptea de marţi spre miercuri, saşe dintre ei fiind reţinuţi şi prezentaţi miercuri Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventivă. Cele şase persoane reţinute sunt Gonciulea Constantin-Puiu, Nicolae Valentin-Adrian, Predescu Remus-Vasile, Tănăsoiu Ionuţ-Eugen, Lungu George-Viorel, Sperlea Petre-Daniel. Ei sunt acuzaţi de aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la infracţiunea de trafic ilicit de droguri de risc.

În cazul celorlalţi trei, procurorii au dispus cercetarea în libertate sub control judiciar.

În luna mai a anului trecut, un bărbat de 27 de ani, care distribuia droguri, şi prietena acestuia, de 19 ani, au fost găsiţi carbonizaţi într-o maşină, pe marginea unui lac, în propiere de Motru. Ulterior, oamenii legii au identificat patru suspecţi în acest caz, cu vârste cuprinse între 17 şi 22 de ani, aceştia fiind arestaţi şi trimişi în judecată. La audieri şi în timpul procesului, cei patru şi-au recunoscut faptele. În martie, 2014, trei dintre cei patru tineri au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă de Curtea de Apel Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici