Tinerii emo din Timiş, monitorizaţi de Poliţie şi SRI

Tinerii adepţi ai curentului emo sunt monitorizaţi de un grup de lucru constituit la nivelul IPJ Timiş, în colaborare cu SRI, iar directorii de şcoli şi consilierii educativi se vor întâlni, săptămâna viitoare, pentru a discuta despre modul în care pot interveni în problemele copiilor.

376 afișări
Imaginea articolului Tinerii emo din Timiş, monitorizaţi de Poliţie şi SRI

Tinerii emo din Timiş, monitorizaţi de Poliţie şi SRI

Purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş, Marinela Apostolache, a declarat că la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş s-a constituit, încă din luna mai, un grup de lucru format din poliţişti care monitorizează copiii adepţi ai curentului emo.

Potrivit sursei citate, a fost stabilit un plan de măsuri, iar în baza acestuia poliţiştii de proximitate organizează întâlniri în şcoli, unde sunt discutate subiecte despre emotivitate şi urmările pe care aceasta le poate avea în rândul tinerilor.

"La nivelul Poliţiei s-a înfiinţat un grup de lucru care a realizat un plan de măsuri pentru supravegherea copiilor emo. El a fost transmis şi poliţiştilor de proximitate, care merg în şcoli, se întâlnesc cu elevii şi discută despre problemele legate de emotivitate şi consecinţele acestor stări. De asemenea, am început o colaborare cu Centrul Psihopedagocic Judeţean şi am pregătit un chestionar care va fi distribuit în şcoli, pentru a vedea câţi tineri sunt în astfel de situaţii, câţi sunt adepţi ai curentului emo", a spus Marinela Apostolache.

Potrivit sursei citate, în proiectul de monitorizare a copiilor care sunt adepţi ai curentului emo sunt implicate şi SRI, Serviciul Judiciar-Infracţionalitate al IPJ Timiş şi Serviciul Independent de Protecţie Informativă Timiş.

La rândul său, inspectorul şcolar adjunct din cadrul ISJ Timiş Cornel Petroman a declarat, sâmbătă, că la nivelul Inspectoratului Şcolar Timiş s-a discutat acest lucru de mai multe luni şi s-au stabilit câteva direcţii care trebuie aplicate în fiecare şcoală pentru a fi ajutaţi copiii cu probleme emotive.

"Inspectorul de specialitate pe probleme educative din cadrul Inspectoratului Şcolar Timiş a ridicat această problemă şi chiar a discutat cu mai mulţi directori de şcoli. Nu e vorba doar de aceşti copii emo, ci de toţi cei care au probleme emotive şi care trebuie ajutaţi. Astfel de elevi se manifestă sau nu într-un grup, nu există o statistică. Săptămâna viitoare are loc o întâlnire cu conducerile şcolilor, în cadrul căreia va fi abordat şi acest punct, al modului în care putem interveni ca să-i ajutăm pe aceşti copii", a spus Petroman.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici