Toader măreşte suspansul în cazul noului şef la DNA: Azi voi finaliza procedura. Că trimit, că nu trimit

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat luni, la intrarea la CSM, că va lua o decizie în cursul acestei zile cu privire la propunerea Adinei Florea, la DNA. Aceasta a primit, săptămâna trecută, aviz negativ din partea CSM.

387 afișări
Imaginea articolului Toader măreşte suspansul în cazul noului şef la DNA: Azi voi finaliza procedura. Că trimit, că nu trimit

Toader măreşte suspansul în cazul noului şef la DNA: Azi voi finaliza procedura. Că trimit, că nu trimit

"Avem trei candidaturi cu avizele secţiei de procurori, pentru adjunct la DIICOT, director resurse umane PG şi şeful DNA. Astăzi nu plec de la minister şi încheie procedura. Că trimitem că nu trimitem, vedeţi azi", a delarat Tudorel Toader, ministrul Justiţiei.

Secţia pentru Procurori a CSM a motivat vineri avizul negativ dat Adinei Florea, pentru funcţia de procuror-şef DNA.

Procurorii CSM susţin, referitor la declaraţia "Eu nu am fost niciodată un procuror independent, lucrez în Ministerul Public" făcută de Adina Florea în cadrul interviului, că se remarcă existenţa unei confuzii evidente referitoare la noţiunea de independenţă, "împrejurare de neconceput într­-un astfel de cadru".

În ceea ce priveşte aptitudinile manageriale necesare funcţiei pentru care Adina Florea candidează, procurorii CSM au remarcat, cu ocazia interviului, o rezistenţă scăzută la stres, o capacitate de analiză şi de sinteză redusă, precum şi anumite sincope în raportarea sa la anumite valori, precum onestitatea şi imparţialitatea.

Adina Florea a fost propusă la şef la DNA de către Tudorel Toader în data de 6 septembrie. O zi mai târziu, Procurorul general Augustin Lazăr anunţa că se fac verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, de unde provine şi Adina Florea, existând suspiciuni că de acolo a apărut în spaţiul public protocolul secret din 2016.

În data de 27 septembrie a fost programată audierea în faţa CSM a Adinei Florea, dar aceasta a fost amânată tocmai pentru a fi finalizată cercetarea disciplinară cerută de procurorul general.

Audierea a fost reluată pe 8 octombrie şi ulterior a venit şi avizul negativ.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici