Toader: Un judecător poate să devină procuror european, potrivit Regulamentului UE

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, precizează, vineri dimineaţă, pe Facebook, că şi un judecător poate deveni procuror european, potrivit Regulamentului Uniunii Europene (UE) de înfiinţare a Parchetului european.

1146 afișări
Imaginea articolului Toader: Un judecător poate să devină procuror european, potrivit Regulamentului UE

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, anunţă că şi un judecător poate deveni procuror european

"Un judecator poate sa devina procuror european, potrivit Regulamentului UE de infiintare a Parchetului european !", a scris Tudorel Toader, pe Facebook.

Miercuri seară, ordonanţa privind procedura de desemnare a procurorului european care să reprezinte România în Parchetul European a fost publicată în Monitorul Oficial.

Tudorel Toader a explicat anterior că actul normativ nu vizează şi selecţia şefului Parchetului European, ci doar cea privind reprezentantul României pentru această instituţie, precizând că ţara noastră trebuie să desemneze trei candidaţi pentru funcţia de procuror european până pe 31 martie.

Procedura se va desfăşura la nivelul ministerului Justiţiei.

Potrivit unor surse citate de site-ul de ştiri New Europe, procurorul Jean-François Bohnert, din Franţa, s-a clasat pe primul loc în urma votului reprezentanţilor permanenţi ai statelor în Consiliul Uniunii Europene privind desemnarea procurorului-şef european, urmat de Laura Codruţa Kovesi, din România, şi de germanul Andres Ritter.

Cei trei candidaţi urmează să fie audiaţi în Parlamentul European de Comisia pentru Control Bugetar şi de Comisia pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne (LIBE).

După negocieri, un singur candidat va fi propus votului plenului Parlamentului European, care va lua decizia prin majoritate absolută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici