Toaletă ecologică prea aproape de grădiniţă, în Prahova. Copiii nu pot începe anul şcolar acolo

Preşcolarii grădiniţei din Posada, judeţul Prahova, vor începe anul şcolar în altă clădire, pentru că grădiniţa lor are sală prea mică, iar toaleta ecologică este prea aproape de clădire. Alte opt şcoli au rămas fără autorizaţie sanitară, deoarece nu au apă sau toaletele sunt în curte.

504 afișări
Imaginea articolului Toaletă ecologică prea aproape de grădiniţă, în Prahova. Copiii nu pot începe anul şcolar acolo

Toaletă ecologică prea aproape de grădiniţă, în Prahova. Copiii nu pot începe anul şcolar acolo

În Prahova sunt 9 unităţi şcolare neautorizate sanitar din mai multe cauze: lipsa apei în localitate, apa necorespunzătoare din punct de vedere bacteriologic sau grupuri sanitare în curte.

Potrivit situaţiei întocmite la nivelul Prefecturii, la Şcoala Gimnazială Mehedinţa, grupul sanitar exterior este deteriorat, pereţii sunt degradaţi, iar apă nu există.

La Grădiniţa Posada din Comarnic curtea interioară nu este amenajată, sala de clasă este prea mică, iar toaleta ecologică este amplasată prea aproape de clădire.

În Măgura, şcoala şi grădiniţa au grupuri sanitare în curte şi nu există apă.

„Şcoala şi grădiniţa din Măneşti, sat Zalhana, nu puteau fi autorizate sanitar din cauza faptului că apa furnizată nu corespunde din punct de vedere bacteriologic. Pentru ambele clădiri există contract în derulare privind lucrări de alimentare cu apă potabilă şi până la finalizarea lucrărilor, Primăria va asigura apă cu ajutorul unor dozatoare omologate, apa proprie fiind folosită doar pentru toalete. Grădiniţa din satul Seciuri, comuna Şotriile avea acceaşi problemă, dar a fost înlocuită ţeava de apă şi în urma analizelor a rezultat că apa se încadrează în parametrii. Pentru siguranţă, analizele vor fi repetate înainte de începerea noului an şcolar. La şcoala primară şi grădiniţa din Lopatniţa, precum şi la şcoala primară şi grădiniţa Măgura, din comuna Şoimari, unde apa curentă lipsea, iar grupurile sanitare erau în curtea unităţilor, au fost finalizate investiţiile privind amenajarea clădirilor, a grupurilor sanitare interioare, inclusiv alimentarea cu apă curentă, urmând a fi semnat procesul verbal de recepţie a lucrărilor”, a informat Prefectura Prahova.

Cei 10 copii care mergeau la grădiniţa Posada din Comarnic vor învăţa în altă locaţie, până la remedierea deficienţelor constatate de DSP Prahova.

Primăria Comarnic a cerut Consiliului Judeţean Prahova fonduri pentru amenajarea curţii interioare şi a grupurilor sanitare.

Din punct de vedere al securităţii la incendiu din 897 de clădiri, 52 sunt în curs de autorizare/avizare.

Taguri:
şcoli,
prahova,
probleme

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici