Toate colegiile şi liceele din Sectorul 6 vor fi dotate cu laboratoare inteligente

  • Toate cele 14 colegii şi licee din Sectorul 6 vor fi dotate cu laboratoare inteligente, în valoare totală de 9,5 milioane de lei.
  • Noile laboratoare smart vor avea, printre altele, roboţi educaţionali şi ochelari de realitate virtuală.
109 afișări
Imaginea articolului Toate colegiile şi liceele din Sectorul 6 vor fi dotate cu laboratoare inteligente

Sursă foto: Facebook/Ciprian Ciucu

„Creştem calitatea educaţiei! Toate cele 14 colegii şi licee din Sectorul 6 vor fi dotate cu laboratoare inteligente, în valoare totală de 9,5 milioane de lei. Sunt bani nerambursabili, obţinuţi prin PNRR, după ce unităţile de învăţământ au depus cereri de finanţare, în primăvara anului trecut”, anunţă Primăria Sectorului 6 al Capitalei.

„Vorbim de câte două smart-lab-uri pentru fiecare dintre cele 14 licee/colegii tehnice, proiecte în valoare de 9.500.000 lei! Sunt bani europeni, din „PNRR: Fonduri pentru România modernă şi reformată”. Noi avem deja două astfel de laboratoare funcţionale, unul la Colegiul Naţional Grigore Moisil şi unul la Şcoala Gimnazială Nr. 311”, a anunţat primarul Ciprian Ciucu.

Noile laboratoare smart care vor fi înfiinţate în cele 14 colegii şi licee vor avea fiecare display interactiv, imprimantă 3D, 12 roboţi educaţionali, 24 de kituri robotice pentru începători, ochelari de realitate virtuală, cameră pentru videoconferinţă, sistem de sunet, sistem All-In-One şi conţinut educaţional. În programul de finanţare este inclusă şi o sesiune de instruire a cadrelor didactice. Laboratoarele inteligente pot fi folosite la orice materie, nu doar la orele de informatică sau de robotică. Profesorii îşi pot preda în mod aplicat materia, pot prezenta videoclipuri, imagini 360 de grade, la ore de geografie, chimie, istorie etc. Mai mult decât atât, prin intermediul sistemului de audio-video streaming, elevii pot să colaboreze cu alte şcoli din ţară şi străinătate, dotate cu astfel de laboratoare digitale, profesorii pot de asemenea colabora între ei, transmite Primăria Sectorului 6.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici