Toate porturile din Constanţa au fost închise din cauza vântului puternic

Manevrele navelor au fost suspendate în porturile constănţene din cauza vântului puternic, ce suflă la rafală cu viteze de 70 - 80 km/h.

169 afișări
Imaginea articolului Toate porturile din Constanţa au fost închise din cauza vântului puternic

Toate porturile din Constanţa au fost închise din cauza vântului puternic (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit Căpităniei Zonale Constanţa, primul port în care au fost sistate operaţiunile a fost Midia, încă din cursul nopţii de joi spre vineri. Ulterior, în jurul orei 07.00, a fost închis navigaţiei şi Portul Mangalia.

Manvevrele navelor în porturile Constanţa Nord şi Constanţa Sud, atât maritim cât şi fluvial, au fost suspendate începând cu ora 16.00, deoarece vântul suflă cu viteze de 60 - 70 km/h la ţărm, iar în larg poate ajunge şi depăşi 80 km/h.

În această situaţie, pentru siguranţă, navele aflate în rada exterioară trebuie să stea cu motoarele pornite, evitând astfel intrarea în derivă.

Totodată, vasele aflate la cheu trebuie să-şi întărească legăturile cu ţărmul, să asigure om de veghe şi să stea în permanenţă cu semnalele luminoase şi sonore în funcţiune.

Tot din cauza vântului puternic a fost restricţionată deplasarea convoaielor de barje pe Canalul Dunăre-Marea Neagră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici