Toboşarul trupei Cortez, arestat pentru comercializare de cannabis, a fost eliberat

Cetăţeanul german Grusa Mirko Tony Sevko, toboşar la trupa Cortez, acuzat că ar fi încercat să vândă cannabis în Bucureşti şi arestat preventiv de Tribunalul Giurgiu, la cererea procurorilor DIICOT, va fi eliberat miercuri, după ce Curtea de Apel a decis că poate fi cercetat în stare de libertate.

142 afișări
Imaginea articolului Toboşarul trupei Cortez, arestat pentru comercializare de cannabis, a fost eliberat

Toboşarul trupei Cortez, arestat pentru comercializare de cannabis, a fost eliberat (Imagine: Shutterstock)

Curtea de Apel Bucureşti a admis, miercuri, contestaţia cetăţeanului german şi a dispus eliberarea sa din arest preventiv.

Toboşarul trupei Cortez a făcut recurs împotriva deciziei, din 14 martie, a Tribunalului Giurgiu care a emis la acel moment mandate de arestare preventivă pe numele lui Sevko şi a unui complice al acestuia, Marius Dumitru Bobirici.

Curtea de Apel a dezbătut, miercuri, recursurile celor doi, pe care le-au admis, revocând astfel măsura arestării celor doi. Instanţa a stabilit că aceştia nu au voie să părăsească România pentru o perioadă de 30 de zile, în caz contrar ei putând fi arestaţi din nou.

Decizia Curţii este definitivă.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism l-au reţinut, în 14 martie, pe cetăţeanul german Grusa Mirko Tony Sevko. "Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Giurgiu au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor Grusa Mirko Tony Sevko, cetăţean german şi Bobirci Marius Dumitru, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc", preciza DIICO într-un comunicat de presă.

Grusa Mirko Tony Sevko a fost depistat în flagrant delict pe raza municipiului Bucureşti, având asupra sa droguri de risc - cannabis, pe care intenţiona să le comercializeze în Capitală, spune acuzarea.

La aceeaşi dată, cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate la locuinţa inculpatului Marius Dumitru Bobirci, procurorii DIICOT au descoperit mai multe doze de cannabis şi rezină de cannabis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici