Tokes: Autonomia Ţinutului Secuiesc se va realiza cu consecvenţă, dacă nu vor fi obstrucţionişti în rândul maghiarilor

Preşedintele CNMT, europarlamentarul Tokes Laszlo, se declară convins că autonomia se va realiza dacă reprezentanţii comunităţii maghiare îşi vor urmări consecvent scopurile şi dacă nu vor exista "obstrucţionişti" printre maghiari.

127 afișări
Imaginea articolului Tokes: Autonomia Ţinutului Secuiesc se va realiza cu consecvenţă, dacă nu vor fi obstrucţionişti în rândul maghiarilor

Laszlo Tokes (Imagine: Raul Stef/ Mediafax Foto)

Preşedintele CNMT, europarlamentarul Tokes Laszlo, a declarat sâmbătă, la Sfântu Gheorghe, jurnaliştilor prezenţi la mitingul pentru autonomie, că reprezentanţii comunităţii maghiare ştiu că dacă îşi vor urmări consecvenţi scopurile vor obţine rezultate.

"Noi avem convingerea că dacă ne urmărim cu consecvenţă scopurile privind autodeterminarea, autoguvernarea, autonomia, vom reuşi, numai să nu avem obstrucţionişti în rândurile maghiarilor", a spus Tokes.

Preşedintele CNMT a adăugat că maghiarii vor decide ei înşişi în cauzele care îi privesc, respectând integritatea României.

"Noi respectăm integritatea României, dar vrem să decidem noi înşine în cauzele care ne privesc, în privinţa sorţii comunităţii maghiare din România. (...) Sunt sigur că această revendicare va fi înţeleasă de partea românească şi că în urma dialogului româno-maghiar se vor obţine rezultate", a afirmat Tokes.

El a adăugat că se va crea un program de acţiune privind lupta pentru autonomie, care va include paşii necesari pentru obţinerea unui rezultat.

Peste trei mii de persoane au participat, sâmbătă, la mitingul organizat la Sfântu Gheorghe de PPMT pentru autonomia Ţinutului Secuiesc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici