TOPUL JUDEŢELOR după numărul de locuitori: Iaşi, Prahova şi Constanţa, judeţele cu cea mai mare populaţie

În topul judeţelor cu cea mai mare populaţie stabilă se află Iaşi, urmat de Prahova şi Constanţa, în timp ce populaţia cea mai mică se află în judeţele Covasna, Sălaj şi Tulcea, potrivit datelor Institului Naţional de Statistică.

38648 afișări
Imaginea articolului TOPUL JUDEŢELOR după numărul de locuitori: Iaşi, Prahova şi Constanţa, judeţele cu cea mai mare populaţie

TOPUL JUDEŢELOR după numărul de locuitori: Iaşi, Prahova şi Constanţa, judeţele cu cea mai mare populaţie (Imagine: Shutterstock)

Topul judeţelor cu cea mai mare populaţie este condus de Iaşi, unde locuiesc 842.601 de persoane, Prahova, cu 802.216 de locuitori şi Constanţa, cu o populaţie de 724.506, potrivit informaţiilor Institutului Naţional de Statistică privind populaţia stabilă din România la 1 ianuarie 2013.

Pe locurile următoare se situează Suceava, cu 708.745 de locuitori, Bacău (708.440 locuitori) şi Cluj (693.419 locuitori).

Cei mai puţini locuitori se află în judeţul Covasna, care are o populaţie de 220.962, urmat de judeţele Sălaj (238.593) şi Tulcea (241.697).

Municipiul Bucureşti avea, la 1 ianuarie 2013, cel mai mare număr de locuitori, 1.920.610, potrivit INS.

TOP - Populaţia stabilă pe judeţe la 1 ianuarie 2013

Populaţia stabilă la 1 ianuarie reprezintă populaţia alcătuită din persoanele care locuiesc în localitatea respectivă, cu domiciliul sau reşedinţa în localitate la momentul respectiv, detaliază site-ul INS. Populaţia la 1 ianuarie a fost calculată prin metoda componentelor folosind surse de date administrative pentru migratia externa. Sursele nu acoperă întregul fenomen migratoriu, mai ales emigraţia, mai precizează INS, adăugând că există o subevaluare severă a acestui fenomen care duce la o supraevaluare a populaţiei României.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici