Toţi elevii dintr-un mare oraş din România revin de luni la şcoală

  • Elevii din Iaşi merg de luni la şcoală.
  • Incidenţa cazurilor de COVID-19 din oraş a scăzut sub 1 la mie.
3563 afișări
Imaginea articolului Toţi elevii dintr-un mare oraş din România revin de luni la şcoală

Elevii din Iaşi merg de luni la şcoală

Potrivit unui comunicat al Primăriei Iaşi, întrucât în oraş rata de incidenţă cumulată a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile este de sub 1 la 1.000 de locuitori (0,81, joi, 6 mai 2021), toate cele 110 unităţi de învăţământ preuniversitar vor funcţiona de luni, 10 mai, în „scenariul verde”.

Acesta presupune participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

Potrivit reglementărilor în vigoare, scenariul de funcţionare poate fi modificat săptămânal în funcţie de evoluţia epidemiologică de la nivelul unităţii administrativ-teritoriale.

„Reînceperea în condiţii cât se poate de apropiate de normalitate a cursurilor în învăţământul preuniversitar este un motiv de bucurie pentru toţi elevii care abia aşteaptă să continue deprinderea de noi cunoştinţe din toate materiile studiate. (...) Vom lua toate măsurile necesare pentru bunul mers al şcolii, de la asigurarea de curse speciale pentru preşcolari şi elevi şi a măsurilor de distanţare şi dezinfecţie în mijloacele de transport public la fluidizarea traficului rutier şi asigurarea pazei şi ordinii publice în vecinătatea unităţilor de învăţământ. De asemenea, începând de luni, toate cadrele medicale şcolare vor fi prezente în unităţile de învăţământ”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Acesta susţine că rata de infectare în oraş are o tendinţă de scădere, dar atrage atenţia că pandemia nu s-a încheiat: „Prin urmare, este limpede că un ritm susţinut de vaccinare şi respectarea normelor de siguranţă sanitară sunt calea de a reveni la normalitate. În aceste condiţii, îi rog pe toţi ieşenii să menţină acelaşi respect pentru sănătatea comunităţii, ca o garanţie a reîntoarcerii la deprinderile fireşti de care avem atâta nevoie”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici