Toţi inspectorii sanitar-veterinari acuzaţi de corupţie vor fi cercetaţi în libertate

Curtea de Apel Bucureşti a decis eliberarea celor trei inspectori sanitar-veterinari arestaţi pentru că ar fi primit bunuri de la firmele verificate de ei, respectiv prăjituri, cozonaci, miei de Paşte sau vin pentru a nu da amenzi, toţi cei nouă acuzaţi în dosar fiind astfel cercetaţi în libertate.

Urmărește
29 afișări

Curtea de Apel Bucureşti a respins recursul procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), însă a admis recursul celor trei arestaţi preventiv de instanţa de fond şi a revocat măsura în cazul lui Marius Hofman, Robert Bejan şi Gabriela Macarie, aceştia urmând să fie eliberaţi.

Avocaţii inspectorilor au susţinut că toţi cei nouă ar trebui judecaţi în libertate pentru că produsele pe care le-au primit fac parte din protocolul firmelor cu care lucrau şi că practica instanţelor este de a nu considera mită produsele tradiţionale trimise în perioada sărbătorilor.

De asemenea, cu privire la acuzaţiile că unii inspectori au solicitat sume de bani agenţilor comerciali, avocaţii au susţinut că unele dintre controale presupun plata unor taxe către Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA).

În replică, procurorul de şedinţă a cerut instanţei cercetarea tuturor inspectorilor în stare de arest preventiv, susţinând că aceştia creaseră o adevărată reţea în Bucureşti şi în judeţul Ilfov şi că nu primeau doar produse, ci şi sume de bani.

În 2 iunie, Tribunalul Bucureşti a decis arestarea a trei dintre inspectorii sanitar-veterinari, Marius Hofman, Robert Bejan şi Gabriela Macarie, pentru 29 de zile, iar în cazul celorlalţi şase - Doina Constanţa Lupu, Iulian Hofman, Ioana-Mădălina Podosu, Bogdan Porumbel, Elena Drăghici, Vicenţia-Andreea Iancu - instanţa a dispus interdicţia de a părăsi localitatea pe perioada cercetărilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici