Tractoarele vechi ar putea fi înlocuite, din 2010, cu subvenţii de la stat, prin programul Rabla

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a declarat, sâmbătă, la Bistriţa, că de anul viitor statul ar putea subvenţiona, prin programul Rabla, înlocuirea tractoarelor vechi cu altele noi.

792 afișări
Imaginea articolului Tractoarele vechi ar putea fi înlocuite, din 2010, cu subvenţii de la stat, prin programul Rabla

Tractoarele vechi ar putea fi înlocuite, din 2010, cu subvenţii de la stat, prin programul Rabla

Nicolae Nemirschi a spus că anul acesta este puţin probabil să se găsească resursele necesare la bugetul de stat pentru subvenţionarea deţinătorilor de tractoare vechi care ar vrea să cumpere altele noi.

În schimb, Nemirschi a declarat că este posibil ca programul să fie implementat în 2010, după ce Ministerul Mediului va avea discuţii cu acela al Agriculturii, pentru a stabili concret cum se va proceda.

"E destul de dificil să vedem ce fel de nivel de motorizare vom putea subvenţiona. A mai existat o tentativă în acest sens, dar care nu a fost concretizată în final. Încercăm noi, anul viitor, cel mai probabil", a declarat Nemirschi.

Ministrul a răspuns astfel primarului comunei Budeşti, Vasile Codrea, care a spus că numai în comuna sa sunt circa zece tractoare foarte vechi, care ară zilnic în această perioadă şi consumă extrem de mult carburant, din cauza vechimii motoarelor, poluând totodată atmosfera.

"Dacă aceste tractoare ar fi înlocuite cu altele noi, s-ar consuma mai puţin carburant, poate că s-ar face şi agricultură mai performantă şi de aici decurg şi alte avantaje, cum ar fi acela că pâinea de calitate s-ar produce în ţară şi nu ar trebui să mai dăm bani grei pe ea", a spus Codrea.

Nicolae Nemirschi a declarat că este de acord cu toate cele afirmate şi va încerca să colaboreze cu Ministerul Agriculturii pentru a găsi cea mai bună soluţie.

Nicolae Nemirschi a făcut o vizită de două zile în Bistriţa-Năsăud. Ministrul a participat, vineri, la o acţiune de ecologizare a Someşului Mare, a vizitat o fabrică de prelucrare a lemnului şi a închis o groapă de gunoi neautorizată.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici