Trafic feroviar întrerupt pe ruta Sibiu-Braşov, după ce un pilon al unui pod s-a deplasat

Traficul feroviar este întrerupt, luni dimineaţă, în zona localităţii sibiene Cârţa, după ce un pilon al podului de cale ferată din zonă s-a deplasat, din cauza debitului mare al râului Bâlea, iar şinele s-au contorsionat şi au făcut imposibilă trecerea trenurilor, patru garnituri fiind afectate.

282 afișări
Imaginea articolului Trafic feroviar întrerupt pe ruta Sibiu-Braşov, după ce un pilon al unui pod s-a deplasat

Trafic feroviar întrerupt pe ruta Sibiu-Braşov, după ce un pilon al unui pod s-a deplasat (Imagine arhivă: Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Sibiu, traficul feroviar este întrerupt în zona localităţii Cârţa, situată pe ruta Sibiu-Braşov.

"Din cauza cantităţilor mari de apă ale râului Bâlea, un pilon de beton de susţinere a podului de cale ferată s-a deplasat, fapt care a dus la contorsionarea şinelor de cale ferată pe o porţiune de şapte-opt metri, ceea ce face imposibilă trecerea trenurilor", a declarat inspectorul Luciana Balteş, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu.

Reprezentanţii CFR afirmă că patru trenuri sunt afectate de închiderea traficului în zona localităţii Cârţa.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române precizează că problemele au apărut pe Magistrala de cale ferată 200 (Braşov-Sibiu), la kilometrul 99+400 de metri (judeţul Sibiu), între haltele Arpaşu şi Porumbacu, unde terasamentul liniei de cale ferată s-a surpat din cauza precipitaţiilor căzute în ultima perioadă.

Din acest motiv, cale ferată a fost închisă, trenurile de călători şi de marfă fiind deviate pe Magistrala 300 (Sibiu-Copşa Mică-Sighişoara-Braşov).

În zonă se află echipe din cadrul Regionalei CF Braşov, care acţionează pentru terminarea lucrărilor de reparaţie şi reluarea circulaţiei feroviare, menţionează Infotrafic.

Călătorii vor fi transbordaţi cu autocare şi preluaţi de alte trenuri

Călătorii din toate trenurile care circulă pe ruta Sibiu-Braşov-Sibiu sunt preluaţi de autocare, din apropierea locului unde s-a deplasat pilonul unui pod feroviar dintre localităţile sibiene Porumbacu şi Arpaşu, apoi sunt preluaţi de alte trenuri care îi duc la destinaţie.

"Toate trenurile fac transbordări, adică ajunge trenul până la Arpaşu şi de acolo călătorii sunt preluaţi cu mijloace de transport sau pe jos şi ocolesc zona cu probleme. Apoi, în partea cealaltă, îi aşteaptă un alt tren care îi duce la destinaţie. Până când se va remedia situaţia cu podul nu este altă soluţie decât cea cu transbordările", a declarat Alexandru Lorincz, liderul Sindicatului Mişcare Comercial din Regionala CFR Braşov.

12 trenuri vor fi anulate sau deviate din cauza incidentului

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) a anunţat, luni, că 12 trenuri vor fi anulate sau deviate, pe porţiunea Braşov - Sibiu, din cauza deplasării pilonului unui pod în zona Cârţa, în urma creşterii debitului râului Bâlea.

Potrivit unui comunicat de presă, trenul 1621 /1621-2 a fost anulat în direcţia Braşov - Sibiu - Vinţu de Jos şi circulă deviat prin Braşov - Sighişoara - Copşa Mică - Vinţu de Jos, apoi circulă normal până la Timişoara Nord. Totodată, trenul 1622-1 /1622 nu mai circulă în relaţia Vinţu de Jos - Sibiu - Braşov şi va fi deviat prin Vinţu de Jos - Copşa Mică - Sighişoara - Braşov, după care circulă normal până la Bucureşti Nord.

Trenurile 827 şi 826, pe direcţia Bucureşti Nord - Braşov - Sibiu şi retur, au fost anulate pe linia Braşov - Sibiu, respectiv Sibiu - Braşov, de luni, respectiv marţi. În plus, trenurile 1752 şi 1751, pe direcţia Suceava - Sibiu şi retur, au fost anulate pe distanţele Braşov - Sibiu, respectiv Sibiu - Braşov, începând de luni.

Au mai fost anulate, până la redeschiderea traficului feroviar, şi trenurile Braşov - Budapesta, respectiv Budapesta - Braşov, pe distanţa Sibiu - Braşov, de luni, respectiv marţi.

Totodată, de marţi şi până la redeschidere, trenul 1636 în relaţia Sibiu - Braşov - Bucureşti Nord este anulat în relaţia Sibiu - Braşov şi circulă pe rută deviată prin Sibiu - Copşa Mică - Mediaş. În staţia Mediaş se ataşează grupa de vagoane sosită cu trenul 1632. Apoi, trenul 1636/ 1636-1 circulă normal pe distanţa Braşov - Bucureşti Nord – Constanţa. Acelaşi lucru se întâmpla, de luni, în cazul trenului 1635 pe rută inversă.

Vor mai fi anulate şi trenurile 1631 şi 1632, pe distanţa Braşov - Mediaş şi retur. Trenul 1631 circulă de la Mediaş spre Oradea, cu orar întârziat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici